<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=157743" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Трима крипто...

Предупреждение: Банките да внимават с криптовалутите

04 Януари 2023
0 116

Банките трябва да бъдат по-предпазливи по отношение на рисковете от измами, правна несигурност и подвеждащата информация, предоставяна от компаниите за криптовалути. Предупреждението идва от американските регулатори, след като колапсът на криптоборсата FTX изправи на нокти финансовия свят.

Кой е криптомилиардерът, “обеднял” за една нощ?

В първото си съвместно изявление Федералният резерв, Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) и Службата за контрол на валутата (OCC) изказаха опасения за безопасността и стабилността на бизнес моделите на банките, които са силно концентрирани върху криптото.

Банките, които издават или държат криптотокени в обществени, децентрализирани мрежи, по всяка вероятност не са в съответствие с безопасните практики, добавиха регулаторите. Това е потенциален удар срещу усилията на няколко кредитора да предоставят криптоуслуги на клиентите.

Изявлението идва след месеци на колебание от страна на регулаторите дали да издадат единни насоки или направо да въведат правила за криптовалутите, въпреки че банките изразиха желание за повече яснота.

Изненадващо: “Майкрософт” забарани копаенето на криптовалути

Предупреждение: Банките да внимават с криптовалутите

Службата за контрол на валутата иска банките да получат одобрение, преди да се ангажират с дейности като държане на токени от името на клиенти. А Федералният резерв ги инструктира да уведомят надзора, преди да предложат криптоуслуги.

Регулаторите заявиха, че наблюдават банки, които може да са изложени на рискове, свързани с крипто, и внимателно преглеждат предложенията за криптоуслуги.

Анализатор: Можете да забравите за криптовалутите

Трите институции подчертаха, че има много сиви зони, свързани с крипто. Например, нестабилността на пазарите на цифрови активи, опасността от “заразяване” в сектора и слабото управление на риска.

Фед: Банките да внимават с криптовалутите

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Binance创建账户

    01 Май 2023

    Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you. https://www.binance.com/zh-CN/register?ref=53551167

Покажи всички Скрий

Реакции