<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134006" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Английските ...

Бил Гейтс се подигра с феновете на криптото и модерните NFT-та (видео)

16 Юни 2022
0 4479

Бил Гейтс се подигра с феновете на криптото и модерните NFT-та , пише Dir.bg.

На пресконференция за TechCrunch Бил Гейтс се подигра с феновете на криптовалутите, като подчерта, че биткойн и останалите “койни” са “100% базирани на теорията за големия глупак”.

Цената на Биткойн падна до ново дъно от началото на 2022 г.

Бил Гейтс се подигра с феновете на криптото и модерните NFT-та (видео)

Съоснователят на Microsoft допълни, че това е стара идея. Според нея инвеститорите могат да правят пари от безполезни или надценени активи, стига хората да са достатъчно неразумни, за да искат да ги купуват на високи цени.

Милиардерът критикува и модерните NFT-та.

“Скъпите дигитални рисунки на маймуни наистина правят света по-добро място”, каза иронично Гейтс.

Гейтс предпочита традиционните инвестиции, вместо залагането на криптовалути, които бързо могат да загубят стойността си.

“Свикнал съм да работя с активи, като ферма, където има продукция, или като компания, в която произвеждат продукти”, посочи той.

Гейтс е критикувал криптовалутите в миналото, казвайки, че те са доста опасна инвестиция за всеки, който не е милиардер. По думите му рискът от нестабилната им цена би могъл да стане причина мнозина да загубят спестяванията си.

Сега коментарите на Гейтс идват на фона на сриващата се цена на криптовалутите.

Биткойн достигна най-високата си точка от $69 000 през ноември 2021 г. Оттогава най-ценната криптовалута в света загуби две трети от стойността си, падайки под $22 000.

Крипто борсата Coinbase обяви, че уволнява 18% от служителите си, тъй като пазарът на цифрови валути продължава да се разпада.

Източник: Dir.bg

Видео: YouTube/ Yahoo Finance

Бил Гейтс се подигра на феновете на криптото и модерните NFT-та (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции