<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=152909" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Служител си с...

Крипто компания обявява банкрут след краха на FTX

28 Ноември 2022
0 267

Крипто компания обявява банкрут след краха на FTX, пише The Verge. Американската компания за отпускане на заеми за криптовалути “БлокФай” (BlockFi) съобщи, че е подала молба за защита от фалит в съд в Ню Джърси.

Тя става поредната жертва на краха на платформата за търговия FTX, който разтърси из основи криптопазара.

В иска си до съда от BlockFi посочват, че дължат пари на над 100 000 кредитори, сред които дългът към FTX е вторият най-голям и възлиза на 275 милиона долара.

Най-големият кредитор на BlockFi е “Анкъра тръст” (Ankura Trust), компания, която представлява кредитори в трудни ситуации. Дългът към нея възлиза на 729 милиона долара.

Крипто компания обявява банкрут след краха на FTX

Анализатор: Можете да забравите за криптовалутите

Общите задължения на BlockFi са между 1 и 10 милиарда долара.

BlockFi неколкократно спираше тегленето на средства от платформата си и призна за “сериозна експозиция” към FTX и свързани с него компании.

През юли FTX сключи сделка с BlockFi за осигуряването на 400 милиона долара револвиращ кредит и опция за закупуването на компанията срещу 240 милиона долара, след като тя изпадна в затруднения заради срива на криптопазара.

Банкрутът на BlockFi идва броени седмици след краха на FTX.

Крипто компания обявява банкрут след краха на FTX

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции