<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=159424" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жена пропадн...

Koи са най-умните породи кучета?

16 Януари 2023
0 990

Питате ли се колко точно е интелигентен вашият домашен любимец? А кои са най-умните породи кучета?

Ето отговори на някои от въпросите, които вероятно си задавате по отношение на вашите неустоими четириноги приятели.

Да започнем с малко важна информация.

Кучешката интелигентност, подобно на човешката, се среща в различни форми. И въпреки че най-доброто във всяка порода може да бъде отгледано от собственици, готови да вложат време и усилия, има фиксирани дадености, когато става въпрос за присъщите качества на вашето животно, четем в pets.webmd.com.

Ако е отгледано за лов или опазване на стада, кучето е по-вероятно да бъде бързо с краката си, нетърпеливо да работи, да се движи и да ви угажда. То ще се научи по-бързо. Ако е развъждано за куче пазач на добитък или хрътка за идентифициране на миризми, може да ви изглежда изглежда разсеяно.

Глобиха фен на НБА мач – боядисал си кучето като Пикачу (видео)

И все пак, дори ако някои породи са по-пъргави, треньорите казват, че всяко куче може да научи основите като седене и стоене. Просто може да им отнеме повече време, за да се научат.

Ключът е да знаете какво работи за вашето куче и как да го мотивирате.

Но имайте предвид, че най-умните кучета често не са най-добрите домашни любимци. Важно е да намерите порода, която отговаря на вашия начин на живот и да се съсредоточите върху извличането на най-доброто от домашния ви любимец.

Koи са най-умните породи кучета?
Koи са най-умните породи кучета?

Ето списъка с най-умните породи, съставен от Американския киноложки клуб:

  1. Бордър коли: Работохолик. Тази порода е най-добрият пастир на овце в света, ценена заради своя интелект, изключителен инстинкт и работоспособност.
  2. Пудел: Изключително умен и активен. Породата е била използвана за лов на трюфели.
  3. Немска овчарка: Водещото в света полицейско и военно куче – и любящ семеен спътник и пастир.
  4. Голдън ретривър: Интелигентен и нетърпелив да угажда. Отглеждан като другар за лов; идеален като куче-водач и като помощ при операции по търсене и спасяване.
  1. Доберман пинчер: Известен със своята издръжливост и бързина. Куче, добро за пазач и търсено като полицейско и бойно куче.
  2. Шетландска овчарка: “Шелти” е по същество миниатюрно коли. Работна порода, дългокосместа, изключително интелигентна. Отличник в пастирството.
  3. Лабрадор ретривър: Идеално спортно и семейно куче. Нежно и интелигентно.
  4. Папийон: Жизнерадостна, будна порода, която не е срамежлива или агресивна. Известни като шпаньоли-джуджета през 16-ти и 17-ти век, те достигат 20-28 сантиметра височина.
  5. Ротвайлер: Здрав и мощен, най-щастлив с работа. Подходящо за полицейско куче, пастир, терапевтично куче, състезател по послушание и предан спътник.
  6. Австралийско пастирско куче: Най-щастливо е при вършене на работа като пастирство, послушание или ловкост. Енергична и интелигентна порода.

Ако кучето ви изглежда по-невежо, може би е било отгледано, за да бъде по-независимо или не толкова нетърпеливо да угоди на собственика си. Обучението ще изисква повече търпение и правилния вид мотивация, независимо дали е похвала, галене или лакомства.

Снимки: iStock

Koи са най-умните породи кучета?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции