<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=159326" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Над 80 хиляди ...

За ефективна зоополиция протестираха в няколко града (видео)

15 Януари 2023
0 195

За ефективна зоополиция протестираха в няколко града на страната днес. Протестите са провокирани от тормоза над кучето Мечо, чиято история преди месец разтърси България.

“Нашите искания са за действаща Зоополиция, другото основно искане  е за ефективни присъди за мъчителите на животните. Агресията на тези хора може да се прехвърли и върху човешки същества. Искаме общините да започнат да си изпълняват функциите и да започнат да контролират домашните животни и да кастрират, за да няма изоставени по улицата кучета и котки. Не на последно място искаме европейски приюти, а не концлагери.”, споделя Ивелина Недкова, организатор на протеста.

Мирни протести имаше в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Добрич, Сливен, Шумен и Ловеч.  

За ефективна зоополиция протестираха в няколко града (видео)

Ще заработи ли най-накрая Зоополицията у нас?

Припомняме, че инициативата за Зоополиция стартира в “Господари на ефира” още през 2008 година. Оттогава ние от “Господарите” успяхме да принудим Министерството на вътрешните работи да разкрие формално такава. За съжаление в последните години получаваме все повече сигнали, че тя не работи на практика. Затова отново призоваваме институциите да изпълнят обещанието си и да има ефективни мерки срещу хората, които тормозят животни!

За ефективна зоополиция протестираха в няколко града

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции