<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=157537" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защо животни...

Полярна мечка се ядосва, когато нейният стопанин говори с други дами (видео)

02 Януари 2023
0 749

Полярна мечка се ядосва, когато нейният стопанин говори с други дами. Това е една куриозна история, влязла в световните медии, за да предизвика милиони усмивки.

Морж провали новогодишната заря в британски град (видео)

Полярна мечка се ядосва, когато нейният стопанин говори с други дами (видео)

Гигантските, опасни същества определено не са типичният домашен любимец. Но това не пречи на дресьора на животни Марк Абът Дюма да създаде връзка с такъв звяр.

Заедно със съпругата си Доун те са осиновили полярната мечка Ейджи. Това става, когато тя е само на осем седмици. Ейджи е обучена, за да може да участва в телевизионни реклами.

По принцип полярните мечки са мощни хищници, които преследват плячката си – обикновено тюлени. Обичайната им диета може да не включва хора. Обаче кой би рискувал?

Навици

Марк е изградил навика на Ейджи да плуват заедно в басейн. Двамата се боричкат в нейното заграждение. Мъжът даже пъха главата си между зъбите й

„Ако някой друг опита това, ще свърши като вечеря на Ейджи“, каза Марк, докато обясняваше, че „единствените хора в целия свят, които [Ейджи] харесва, сме аз и жена ми“.

“Работя с мечки по този начин повече от 40 години. Така че мога да разчета езика на тялото на Ейджи и знам как да се държа безопасно около нея. Ейджи има правила и ние винаги работим с тях“, казва той. Човекът споделя, че друг на негово място вероятно би бил изяден.

Ейджи живее в дома на Марк и Доун през първите няколко седмици след пристигането си. В крайна сметка расте твърде много, за да остане с тях. Така мечката се мести в собствено пространство.

“Рано сутрин тя е по-игрива и спокойна и ми позволява да си играя с нея. Борим се за забавление и понякога заспиваме заедно на нейната тревна поляна. Това е чудесен начин да се отпусне човек след лош ден.”

“Чувствам се доста привилегирован да мога да дремна с глава, отпусната върху напълно пораснала полярна мечка”, казва Марк.

Съпругата на Марк споделя, че Ейджи ревнува от други жени, които говорят със стопанина.

“Предполагам, че това е един от начините да запазите партньора си само за себе си.”

Източник: ladbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции