<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=160528" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Моралното па...

Нехамер: Ще подкрепим България за исканите 2 млрд. евро за защита на границата (видео)

23 Януари 2023
0 139

Нехамер: Ще подкрепим България за исканите 2 млрд. евро за защита на границата.

„Пред Европейската комисия ние ще настояваме тези 2 милуиарда евро, необходими за усилването на границата да бъдат дадени. Разбира се тези средства ще бъдат използвани за закупуването на допълнителна техника за охрана, за хеликоптери, за високопроходима техника, за инфраструктура. Тук ние заставаме твърдо до България. И настояваме тези средства да бъдат отпуснати за защита на тази граница“, каза Карл Нехамер.

Убитият граничен полицай е прострелян от упор (видео)

Канцлерът на Австрия пристигна на посещение по покана на президента Румен Радев. Държавният глава посрещна Карл Нехамер на летището в Пловдив и двамата направиха инспекция на границата с Турция. По думите на Радев, това е начинът Европейският съюз и Европейската комисия да се запознаят с реалната ситуация по външната граница на ЕС и мигрантският натиск.

„Нелегалната миграция е предизвикателство за обединена Европа. България – в защита на своята национална сигурност и като отговорен член на ЕС, полага огромни усилия за справяне с това предизвикателство. Ние сме построили изцяло с наш национален бюджет ограда по цялата граница. По продължение на тази граница са разположени различни стационарни и мобилни системи за наблюдение. Цялата информация се обобщава в регионалния център в Безмер”, посочи Радев.

Радев няма да иска оставки заради замерянето на Петков със снежни топки

По думите на държавния глава през изминалата година натискът към границата ни е нараснал рязко и действията на мигрантите стават все по-агресивни. „В рамките на само 4 месеца загубихме четирима полицаи, а десетки други са ранени. За справяне с тази трудна ситуация България предприе бързи и решителни мерки”.

Очаквайте подробности!

Нехамер: Ще подкрепим България за исканите 2 млрд. евро за защита на границата

Видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции