<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=157597" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България с ис...

България подписва с Турция договор за доставки на газ

03 Януари 2023
0 178

България подписва с Турция договор за доставки на газ, предава Bulgaria On Air.

Споразумението с „Булгаргаз“ е за срок 13 години и ще бъде подписано днес между държавната ни компания и турските ѝ колеги от „Боташ“. На срещата в Министерски съвет са присъствали служебният министър Росен Христов и турският му колега Фатих Дьонмез. Така „Булгаргаз“ ще получи достъп до терминалите и газопреносната мрежа на турската държавна енергийна компания.

България подписва с Турция договор за доставки на газ

След подписването премиерът Гълъб Донев ще проведе среща с енергийните министри на двете страни. На нея ще бъдат обсъдени и други възможности за сътрудничество в тази сфера.

Ердоган прие предложението на Путин за газов хъб (видео)

Среща със служебния премиер и президента

По късно на “Дондуков” 2 с министъра на енергетиката и природните ресурси на Турция Фатих Дьонмез ще разговаря и президентът Румен Радев.

България подписва с Турция договор за доставки на газ
БулФото

“Срещата е в продължение на договореностите за развитие на двустранните отношения в сферата на енергетиката, постигнати при срещата на българския държавен глава Румен Радев с турския му колега президента Реджеп Тайип Ердоган на 9 декември миналата година. Възможностите за по-нататъшно задълбочаване на сътрудничеството между България и Турция, в това число доставка на природен газ и нови партньорства, ще са сред темите на разговора”, посочиха от президенството.

НА ЖИВО: Румен Радев връчва втория мандат за съставяне на правителство (видео)

Темата ще следим за вас. Очаквайте подробности!

България подписва с Турция договор за доставки на газ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции