<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151006" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Крум Зарков щ...

Убитият граничен полицай е прострелян от упор (видео)

15 Ноември 2022
0 421

Убитият граничен полицай е прострелян от упор.

По безспорен начин е установено, че изстрелът, произведен от гладкоцевно оръжие, е преминал през загражденията. Данните съобщи началникът на отдел “Криминалистика” в Националната следствена служба Даниел Цонков.

Убитият граничен полицай е прострелян от упор (видео)

Припомняме, че на 7 ноември тази година по български граничен патрул бе произведена стрелба край оградата с Република Турция в землището на село Голям Дервент. На място загина 32-годишен полицай от Елхово по време на дежурен обход на границата. Данните от разследването разкриха, че стрелците са се изтеглили обратно навътре в територията на Република Турция. На място бяха намерени гилзи от ловна пушка.

Полицай е застрелян до границата ни с Турция

На брифинг по случая министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че ще бъдат задействани всички средства, включително дипломатически за разкриването на извършителите на убийството. Ден по-късно от турска страна заявиха, че са задържани двама предполагаеми извършители.

Задържаха двама братя за убийството на полицая от Елхово
Според прокуратурата, престъпление от подобен мащаб и характер предвижда доживотен затвор без право на замяна. От българска страна вече е поискана екстрадицията на задържаните двама братя. Ако искането не бъде удовлетворено от властите в Анкара, срещу тях може да бъде повдигнато и задочно обвинение.

Доживотен затвор грози стрелеца, убил граничен полицай (видео)

Данни на криминалистите

На брифинга днес началникът на отдел “Криминалистика” съобщи, че българският полицай е бил “непосредствено до направения отвор в телената ограда, като след този изстрел, са произведени още няколко по автомобила на Гранична полиция и стрелците са се изтеглили навътре, към територията на Турция. Разстоянието между стрелците и жертвата е било изключително близко”, посочи Цонков. 

Той уточни още, че произведените изстрели са били няколко и са преминали през телената ограда. “Пораженията върху пострадалия граничен полицай са не от цели проектили, а от фрагменти. Тъй като когато те са преминали през заграждението са се раздробили на по-малки осколки, което пречи да се потвърди броят на произведените изстрели”, обясни още експертът и допълни, че от страна на граничния полицай няма произведени изстрели. 

Убитият граничен полицай е прострелян от упор.

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции