<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=163760" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Великобритан...

Наказаха до живот марокански рекордьор със 135 уредени мача

10 Февруари 2023
0 265

Наказаха до живот марокански рекордьор със 135 уредени мача. Безпрецедентно наказание ще отнесе мароканският тенисист Юнес Рашиди. Съдът доказа, че през кариерата си той е участвал в рекорден брой уредени срещи – 135. Наказанието му е възможно най-тежкото. Той няма право не само да играе професионален тенис, но и да посещава мачове до края на живота си.

Наказаха до живот марокански рекордьор със 135 уредени мача
Снимка: iStock

Юнес Рашиди, записва рекордно класиране в ранглистата на АТП от 472-ро място. Той вече няма да има право да участва, да бъде треньор или да присъства на живо по време на тенис срещи, организирани от всички професионални институции, занимаващи се с професионален тенис. Това съобщава iGamingbuissiness.com.

Федерер се завръща на корта – ще блести на Уимбълдън

Решението е взето от независимия офицер, изслушващ Рашиди по делото Жани Сублиер. До разкритията за уредени мачове се е стигнало покрай разследване за конфликт на интереси, свързани с белгийската тенис асоциация. Рашиди е виновен по уреждане на срещи на двама алжирски тенисисти. Те също наскоро бяха уличени по сходни обвинения.

Освен наказанието, Рашиди ще трябва да заплати и доста солена глоба. Решението на съда е за щраф в размер на 34 000 долара. Това е поредното дело, завършило с осъдителна присъда за тенисист. Тази седмица четиригодишно наказание отнесе французойката Шеразад Раи, която е уредила крайния изход на шест мача.

Наказаха до живот марокански рекордьор със 135 уредени мача

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции