<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=163168" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пловдивският...

Ампутираха краката на олимпийски шампион след пневмония

07 Февруари 2023
3 9863

Ампутираха краката на олимпийски шампион след пневмония. Злощастна съдба настигна златният медалист от Зимните олимпийски игри в Торино през 2006 г. Роман Костомаров. Руснакът прекара много тежка пневмония, чийто усложнения накараха лекарите да прибегнат до изключително крайна мярка.

Ампутираха краката на олимпийски шампион след пневмония
Снимка: Twitter

Битката на Костомаров със заболяването продължава вече близо месец. На 10. януари бившият му съотборник в националния отбор по фигурно пързаляне Иля Авербух съобщи, че 45-годишният бивп спортист е приет в болница. Тогава той е поставен на изкуствено дишане. От 24. януари диша сам, но усложненията продължили. Тий има сепсис и проблеми с кръвообращението.

“За съжаление и двата крака трябваше да бъдат ампутирани. Операцията премина без проблеми и като цяло тялото се възстановява. Сега лекарите се борят да спасят ръцете му. Роман е в съзнание. Общото му състояние се подобрява, но той продължава да бъде в интензивно отделение под постоянно наблюдение на лекарите”, споделя източник на руската информационна агенция ТАСС.

Фейгин от “Игри на волята” на Световно по фигурно пързаляне

Ампутацията се е наложила, за да се премахне тъканната некроза и да се спре процеса на клетъчна смърт. В момента лекарите обсъждат възможна ампутация на ръцете по същата причина. 45-годишният Костомаров спечели златен медал на двойки на Олимпийските игри в Торино през 2006 г. заедно с Татяна Навка. Двамата са още двукратни световни и трикратни европейски шампиони по фигурно пързаляне, както и победители във финала на серията Гран При.

Ампутираха краката на олимпийски шампион след пневмония

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции