<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=164494" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте кои шен...

“Български пощи” вдигат заплатите

14 Февруари 2023
0 1011

“Български пощи” вдигат заплатите с цели 19%, съобщава NOVA.

“Български пощи” ЕАД и синдикатите подписаха споразумение за увеличение на основните работни заплати.

Споразумението обхваща и увеличение на ваучерите, както и програма от комплексни мерки за оптимизиране на разходите и увеличаване на приходите на търговското дружество.

Главният изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД Филип Алексиев обясни, че средната заплата преди увеличенията е около 1400 лв. Предстои работещите в сектора да получат увеличение на два пъти – сега и по-късно през лятото. 

&#8220;Български пощи&#8221; вдигат заплатите
Снимка: Български пощи

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев сподели, че споразумението е плод на общи усилия. “Това е една добра първа стъпка, защото подписаният днес документ ще доведе до снишаване на повишеното обществено напрежение.”

Алексиев изрази надежда, че споразумението ще допринесе за увеличение на мотивацията на работещите в тази сфера. Той уточни, че освен 19% увеличение на заплатите, стойността на ваучерите ще се вдигне от 60 на 100 лв.

Министърът коментира, че за него е необяснимо защо базата данни на “Български пощи” не е преместена на онлайн облак. Като по този начин данните да бъдат запазени при хакерска атака, но увери, че тази задача вече е изпълнена. По думите му, ако това беше направено, нямаше да бъдат загубени близо 17 млн. лв. вследствие хакерската атака.

Глобиха „Български пощи“ с 1 милион лева заради кибератаката

Председателят на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров е щастлив от подписаното споразумение. Той обаче обърна внимание, че има нелоялни практики на частните мобилни оператори в сферата на транспорта и съобщенията. След което апелира институциите да обърнат внимание на този проблем.

“От една война никой не е спечелил. Не мога да не изразя задоволството си от това, че решихме проблема по този начин”, отбеляза Димитър Манолов, председател на Конфедерация на Труда “Подкрепа”.

“Български пощи” вдигат заплатите

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Красимира

    19 Февруари 2023

    Новия шеф да се запознае по-добре сас заплатите в дружеството!

Реакции