<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=160596" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Човек изтри н...

Отменят стотици полети от и до Берлин заради стачка в Германия

23 Януари 2023
0 100

Отменят стотици полети от и до Берлин заради стачка в Германия, съобщава NOVA.

Заради планирана стачка на летището в Берлин в сряда се очаква всички полети от и до града да бъдат анулирани. Очаква се да бъдат отменени около 300 полета, с които трябва да пътуват приблизително 35 000 души.

Протестът ще засегне наземното обслужване на полетите, дейността на компанията, която управлява “Берлин-Бранденбург”, както и службата за авиационна сигурност, обяви синдикатът “Ферди”.

Отменят стотици полети от и до Берлин заради стачка в Германия
Снимка: iStock

Колко пари трябва да получаваш, за да си богат в Германия?

Профсъюзът настоява заплатите на наземните служители и на тези, които работят за компанията оператор на летището, да бъдат увеличени с по 500 евро на месец. Настоява се за подписване на колективен трудов договор, който да е в сила 12 месеца. Според профсъюза исканията засягат 6000 служители.

„Преговаряме за повишаване на паричните добавки за нощен труд, труда през уикендите, както и за колективен трудов договор с по-добри клаузи относно заплащането на извънредния труд”, се казва в изявление на германския профсъюз.

Отменят стотици полети от и до Берлин заради стачка в Германия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции