<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=164957" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЕК наложи нов...

Още една съмнителна смърт на високопоставен руски служител

16 Февруари 2023
0 424

Високопоставена служителка в Министерството на отбраната на Русия е намерена мъртва в Санкт Петербург, разкрива NOVA. 58-годишната Марина Янкина е открита от минувач пред входа на блок на улица “Замшина”, след като пада от 16-тия етаж.

Тя работи като началник на отдела за финансова подкрепа към Министерството за Западния военен окръг. Позицията ѝ е ключова за финансирането на инвазията в Украйна, като се смята, че е работила по увеличаване на средствата за войната. Преди това работи във Федералната данъчна служба, а също така е била заместник-председател на Комитета по имуществените отношения на Санкт Петербург. Поддържа и близки връзки с висшата администрация на Ленинградска област, което е родното място на Путин.

Още една съмнителна смърт на високопоставен руски служител
Марина Янкина. Източник: whoiswho.dp.ru

Поредна смърт на висш служител на отбраната в Русия

Това не е първата съмнителна смърт на руско високопоставено лице. Миналата седмица генерал-майор Владимир Макаров е намерен мъртъв, след като е уволнен от Путин. Подозренията са, че е “самоубит.”
От началото на миналата година десетки руски бизнесмени също бяха намерени мъртви при неизяснени обстоятелства. Между 24-ти и 26-ти декември има други четири регистрирани случаи.
На 24-ти декември е намерен Александър Бузаков, бивш дългогодишен ръководител на “адмиралтейски корабостроителници”. Ден по-късно в болница умира Алексей Маслов, бивш началник на руските сухопътни войски.
На 26-ти декември най-богатият депутат от долната камара на руския парламент и виден критик на Путин Павел Антонов загива в Индия, след като пада от прозореца на хотела си. В същия хотел, четири дни по-рано, е намерен мъртъв неговият спътник Владимир Биденов.

Сред другите скорошни смъртни случаи са редакторът на популярно руско пропагандно списание, вицепрезидентът на “Газпромбанк” и висш служител на “Газпром”.

Поредна съмнителна смърт на високопоставен руски служител

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции