<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=164978" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Още една съмн...

Русия си взе обратно кожените палта, подарени на вдовици и майки на загинали

16 Февруари 2023
0 634

Русия си взе обратно кожените палта, подарени на вдовици и майки на загинали. И това е втората част от безумната история, на която станахме свидетели през изминалите дни.

Oказва се, че кожусите, за които се твърди, че са били дадени на майки и вдовици на войници, воюващи за Русия в Украйна като компенсация за смъртта им, са били взети обратно. Това се е случило, след като жените са били заснети да изразяват своята благодарност за тях, предава NewsWeek.

Вдовици и майки на загинали във войната позират с подарените им кожени палта (видео)

Видеоклип, доста гледан в руските социални мрежи, показва група жени, които държат дрехите в град Макеевка. Той се намира в окупираната от Русия Донецка област на Украйна.

„Благодарим ви много от дъното на нашите сърца, че се грижите за нас“, споделя една жена, преди групата да каже „Благодаря“ в унисон.

Русия си взе обратно кожените палта, подарени на вдовици и майки на загинали

Съобщава се, че мъжът, заснел жените, е Евгений Скрипник. Той е сътрудник на Игор Гиркин, видният военен блогър, който беше ключов за военните усилия на Русия в района на Донбас през 2014 г.

Във видеото Скрипник посочва, че „в такива моменти чувстваш, че сме едно семейство“. Смята се, че палтата са предоставени от компанията Furs of Yugra и съпругата на Гиркин Мирослава Регинская.

Но Феминисткото антивоенно съпротивително движение, руска група, която се противопоставя на инвазията на Кремъл в Украйна, се е свързала с една от жените във видеото.

Тя е казала, че на нея и на още три жени кожените палта са отнети веднага след записа.

Първоначално им било казано, че кожените палта са с лошо качество, така че са им обещани нови. След това обаче са информирани, че е станала грешка и че дрехите са били предназначени за други хора. Това става яснно от публикация в канала на феминисткото движение в Telegram.

В публикацията на руската феминистка група, с която Newsweek се свърза за коментар, се казва и че не е ясно колко от жените са истински вдовици.

Както виждате, скъпи приятели, руската пропаганда не спира и лъжите ѝ достигат неподозирана… “креативност”. Бъдете внимателни откъде черпите информация и на какво се доверявате!

Русия си взе обратно кожените палта, подарени на вдовици и майки на загинали

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции