<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=165892" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пуснаха на св...

Бивш съдийски шеф осъди прокуратурата за над 300 000 лева

21 Февруари 2023
0 240

Бивш съдийски шеф осъди прокуратурата за над 300 000 лева. Това става ясно от решение на Софийския градски съд (СГС), където бившият председател на районния съд в Раднево Евелин Драганов е завел иск за 350 000 лева. Той е заради обвинението в закана с убийство към деловодителката в районния съд в Раднево Йовка Иванова, по което той беше окончателно оправдан преди 3 години, пише Lex.

По това дело Драганов бе подсъдим почти 6 години. Обвинението срещу него беше, че на 5 септември 2013 г., когато вече не бил председател на съда, но го ръководел по заместване, се ядосал на деловодителката Митева. Обадил ѝ се по вътрешния телефон, за да я пита докога ще гледа кой влиза в кабинета му, след което казал: „Мръсна к****, сега ще сляза долу и ще ти счупя ръцете и краката, ще смачкам теб и майка ти, ще затрия целия ти род до последното семе, ще избия цялото ти семейство, ще отрежа главата ти, ще напълня устата ти с червеи”.

Бивш съдийски шеф осъди прокуратурата за над 300 000 лева
Снимка: iStock

Драганов беше оправдан на 3 инстанции. Всички те приеха за доказани изречените думи и недопустимото му поведение. Но бяха единодушни, че това не е закана с убийство.

Магистратите обърнаха внимание на факта, че Митева е подала сигнал срещу съдията 8 месеца след случката. При това не в полицията, а във Висшия съдебен съвет.

Осъдиха Прокуратурата да плати 1,8 млн. лв. по мегаделото “Октопод”

Държавното обвинение е осъдено да плати обезщетение от 300 000 лева само за неимуществени вреди от незаконното обвинение. Драганов дори не е бил задържан и беше с най-леката мярка за неотклонение – „подписка“.

Бивш съдийски шеф осъди прокуратурата за над 300 000 лева

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Тоя

    22 Февруари 2023

    Тва само в България може да се случи

Реакции