<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=167550" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Повдигнаха о...

Железничарите в Гърция спират влаковете в знак на протест

02 Март 2023
0 161

Железничарите в Гърция спират влаковете в знак на протест. Гръцката федерация на железопътните служители обяви еднодневна стачка, което ще прекрати движението на всички влакове на главната железопътна компания “Хеленик трейн”, информира “СЕГА”.

Според железничарите причината за трагедията е лошото състояние на железопътната система в страната.

Пренебрежението, което трайно демонстрираха правителствата към гръцките железници, доведе до трагедията в Темпе. За съжаление непрекъснатите ни искания за назначаване на постоянен персонал, по-добро обучение, но преди всичко за въвеждането на съвременни технологии за безопасност, постоянно бяха хвърляни в кошчето за боклук.”, се казва в официалната позиция на синдиката.

Железничарите в Гърция спират влаковете в знак на протест
Гръцкият премиер Кириякос Мицотакис на мястото на трагедията

Повдигнаха обвинения срещу началника на жп гарата в Лариса (видео)

Представителят на служителите в управителния съвет на компанията Василис Завоянис заяви, че главният проблем на жп линията Атина – Солун, където се сблъскаха двата влака, е че не работят сигнализацията и дистанционното управление. Това поставя всичко в човешки ръце и увеличава риска от инцидент.

“Влаковете ни работят по същия начин, както преди 30 години. За да ви го кажа образно, това е все едно имаме дупка пред дома си. Знаем къде е и винаги я избягваме, но в някакъв момент падаме в нея. Това стана и в този случай.”, добавя той.

Железничарите в Гърция спират влаковете в знак на протест

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции