<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=170386" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Директорът н...

Минеков: Подготвих оставката на Василев, но той взе, че се разболя (видео)

18 Март 2023
0 237

„Подготвих заповедта за неговото освобождаване, която сверих с юристите на министерството, инспектората, главния секретар и заместник-министрите. Тъй като всичко излиза като информация от министерството, Василев получи информация за моите намерения и се разболя. И така до края на мандата. Беше сигурен, че напускам и остана с надеждата да оцелее“, каза в предаването „Въпросите“ бившият служебен министър Велислав Минеков.

Тази теза бе изтъкната и от актьора Валери Йорданов по време на брифинг пред медиите на новосформираното „Движение за култура“. Като повод за учредяването на движението актьори и режисьори посочиха уволнението на Александър Морфов като главен режисьор на Народния театър.

Минеков: Подготвих оставката на Василев, но той взе, че се разболя (видео)

Минеков: Подготвих оставката на Василев, но той взе, че се разболя

Режисьори и актьори искат деполитизация на културните институции след скандала с Александър Морфов (видео)

След скандала с назначаването на Велислава Кръстева за PR на театъра, Велислав Минеков назначи проверки в театъра и неколкократно изрази подкрепа за Александър Морфов в публичното пространство. Според ексминистъра подкрепата за Василев не идва от страна на ДПС. По думите му, тя е “била пожелана, но не и получена”. Подкрепата според него идвала от ГЕРБ.

Нов директор

„Конфликтът в Народния театър може да се реши само с идването на нов директор, който да бъде признат и от двата враждуващи лагера“, каза бившият служебен министър на културата.

Велислав Минеков заяви, че подобен тип проблеми има не само в Народния театър. Той каза, че при него са постъпвали много жалби от поне 5-6 театъра, но не навлезе в конкретика. Определи случващото се като “провинциален тип диктатура, която тръгва от кмета и стига до чистачката в училището”.

Той бе единственият министър, който не участва в новия служебен кабинет с министър-председател Гълъб Донев. Това породи твърдения, че причината за „отпадането“ му от кабинета е именно позицията му срещу директора на Народния театър Васил Василев. Самият Минеков отрече тази тези, като изтъкна лични мотиви в решението си да не приеме нов мандат.

Минеков: Подготвих оставката на Василев, но той взе, че се разболя (видео)

Минеков: Подготвих оставката на Василев, но той взе, че се разболя

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции