<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=170185" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: „Движение за...

Директорът на културния ни център в Скопие разказа за взлома в сградата (видео)

17 Март 2023
0 33

Директорът на българския културно-информационен център в Скопие Антония Велева разказа за взлома в сградата от непознати лица, показва bTV.

По-малко от ден след инцидента, когато Велева отива на работа, вижда че страничната стена на конферентната зала е разбита. Откраднати са част от компютърната техника от офиса на директорката, ключове и катинари от врати.

Директорът на културния ни център в Скопие разказа за взлома в сградата (видео)

“За първи път се случва подобно криминално деяние или агресивно поведение да бъде отправено към държавна институция, каквато е нашата. Културно-информационният център на България в Скопие е един от 11-те културни институти, с които разполага нашата държава и които Министерството на културата управлява. В момента разговаряме за разрушаване на държавно имущество, за накърняване на държавния имидж,“, заявява директорът.

Проникнаха в Културно-информационния център на България в Скопие

Към момента не се знаят извършителите и техните мотиви. МВнР призова македонската посланичка, за да даде обяснение за инцидента. Министерството излезе с позиция, че следи с безпокойство развоя на събитията в Северна Македония. Те засягат и културния клуб в Битоля, на когото беше забранено да носи името на последния лидер на ВМРО Иван Михайлов. Това налага клубът да смени името си и да кандидатства за нова регистрация.

Директорът на културния ни център в Скопие разказа за взлома в сградата (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции