<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=172151" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Свалиха пътн...

Скенери за сърдечния ритъм ще заместят паспортите на летищата

28 Март 2023
0 369

Скенери за сърдечния ритъм ще заместят паспортите на летищата.

Вероятно всички сме изпадали в паника, когато се отправяме към аерогарата и си помислим, че сме оставили паспорта у дома. И че тази ваканция, която сме чакали с нетърпение цяла година, е била провалена, преди дори да е започнала.

Летище върна самолет с над 300 пътници след двучасов полет – закъснял за кацане

През повечето време той е в джоба, в който не очакваме, но това не пречи да изпаднем в ужас. А ако се вярва на прогнозите на популярна авиокомпания, е твърде възможно тези ситуации да останат в миналото, пише LadBible.

Според easyJet, в бъдеще ще се сканира сърдечният ритъм на пътниците, за да преминават те през охраната на летището.

Скенери за сърдечния ритъм ще заместят паспортите на летищата

Това със сигурност ще елиминира много от стреса в деня на полета. Но колко време ще мине, докато скенерите на летището започнат да следят пулса ви, а не паспорта?

Според академици като професор Биргит Андерсен, професор Греъм Брейтуейт, д-р Патрик Диксън, футуристът Шиви Джервис и д-р Мелиса Стери, годината, в която това може да се случи, е 2070 г. Водещите учени направиха прогнозите като част от доклада на easyJet 2070: The Future Travel Report. Той, както подсказва името, прави прогнози за бъдещето на пътуванията.

Премахването на паспортите не е единственото нещо, включено в доклада. В него се посочва и че след 50 години пътниците може дори да не трябва да носят багаж със себе си. При пристигането пасажерите ще избират от селекция от 3D отпечатани, рециклируеми дрехи, плюс 3D бюфет, който ще бъде отпечатан според предпочитанията на всеки човек.

Може би една от най-впечатляващите и дори нереалистични прогнози, включени в доклада, е възможността да „опитате, преди да купите“.

Там се казва, че ваканционни ревюта ще позволят на туристите да видят, чуят, помиришат и усетят дестинацията си, преди да резервират билетите.

Е, очаквате ли бъдещето с нетърпение?

Скенери за сърдечния ритъм ще заместят паспортите на летищата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции