<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=176120" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Авторът на кн...

Зоопсихолог: Няма лоши или добри породи кучета (видео)

20 Април 2023
0 565

Зоопсихолог: Няма лоши или добри породи кучета. Това коментира за bTV Александър Георгиев, специалист по обучение на кучета.

Повод за изказването му е новината от снощи, че питбул е нахапал до смърт стопанина си в столичния квартал Христо Ботев. Той е живял с животното от 10 години.

Куче нахапа до смърт стопанина си в София (видео)

По данни на МВР сигналът е подаден от брата на загиналия, който е и собственик на кучето. Кучето е било много агресивно и е нападнало 48-годишния мъж в двора на къщата.

Зоопсихологът изтъкна:

„При остаряване, както и при хората, кучетата могат да станат по-агресивни и да защитават територията си. Ако кучето е изпитвало болка или е било натиснато на място, което го боли, може да захапе“.

Зоопсихолог: Няма лоши или добри породи кучета (видео)

По думите му, „Едно нормално животно, гледано добре в къща с хора, не би трябвало да реагира така срещу стопаните си“.

„Ако кучето се е усетило силно заплашено, може да реагира по такъв начин. Обикновено кучетата не нападат хора. Те нападат, когато пазят територия, когато стопанинът е нападнат или те самите са застрашени. Може ситуацията да е довела до това кучето да се чувства агресивно нападнато без това действително да е така“, посочи още Георгиев.

Според него няма лоши или добри породи кучета и всичко е въпрос на възпитание.

Чуйте още във видеото!

Видео и снимки: bTV

Зоопсихолог: Няма лоши или добри породи кучета

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции