<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=172860" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мързелът и не...

Прокуратурата задържа гледачa на кучетата, разкъсали жена в Долна Оряховица (видео)

31 Март 2023
0 2017

Прокуратурата задържа гледачa на кучетата, разкъсали жена в Долна Оряховица. Той остава в ареста за срок от 72 часа. Това заяви наблюдаващият прокурор от Велико Търново Даниела Харитонова, цитиран от bTV.

Глутница кучета уби млада жена в Долна Оряховица

„Днес стана ясно, че жената е починала вследствие на остра кръвозагуба, която е настъпила вследствие на многобройни травми, причинени от група кучета. Това наложи промяна в първоначалната насока на разследването – от умишлено убийство към преквалифициране на деянието като престъпление по чл. 325в от НК. Текстът предвижда наказание за всяко лице, под чиито грижи се намира гръбначно животно, причинило телесна повреда и смърт на дадено лице“, уточни прокурор Харитонова.

Прокуратурата задържа гледачa на кучетата, разкъсали жена в Долна Оряховица (видео)
Стопкадър bTV

Преди два дни 41-годишна жена бе нападната от животните по улицата, на която живее. Тя се е прибирала от нощна смяна в болницата. Според разкази на съседи, жената вероятно е паднала и кучетата са я връхлетели от съседния двор, където са били отглеждани от задържания. По разкази на свидетели кучетата често са излизали от двора и са обикаляли района.

„Внесох искане за налагане на мярка „задържане под стража“ за стопанина на петте кучета в Районен съд – Горна Оряховица, като делото ще бъде разгледано в утрешния ден“, уточни още наблюдаващият прокурор.

Кметът на Долна Оряховица нямал правомощия да се справи с проблема с агресивните кучета (видео)

Какво предвижда законът?

Ако бъде признат за виновен стопанинът на кучетата може да получи до 5 години лишаване от свобода и до 10 000 глоба.

Загиналата жена е майка на едно дете и работи като санитарка в местната болница. Детето ще остане на оглеждане при баба си и дядо си.

„Имаме свидетелка, която в предходен период от време е била гонена и хапана от същите тези кучета. Тя обаче не е подавала жалба“, каза още Харитонова.

От думите й стана ясно още, че в момента кучетата са умъртвени. Те е трябвало да бъдат изследвани за наличието на биологичен материал от жертвата в стомасите им.

Прокуратурата задържа гледачa на кучетата, разкъсали жена в Долна Оряховица

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • ПАВЛОВА

    01 Април 2023

    МНОГО НАБЪРЗО И БЕЗ НИТО ЕДНА СНИМКА НА ЖИВОТНИТЕ И ЖЕНАТА ГО ПОКРИХА И ПРЕТУПАХА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕПРОФЕСИОНАЛНО И НЕЗАКОННО КАЗУСА, БЕЗ ДА ДОЧАКАТ 14ДНЕВНИЯТ ЗАКОНОВ СРОК ЗА ДОКАЗВАНЕ НА АГРЕСИЯ И БЕЗ ДА СЕ Е ЯВИЛ СОБСТВЕНИКА. ПОКРИХА НЯКОГО, ИЛИ НЕЩО НЕЗАКОННО И ОТВЛИЧАТ ВНИМАНИЕТО НА ХОРАТА ОТ РЕАЛНИТЕ НЕРАЗРЕШЕНИ ОГРОМНИ ПРОБЛЕМИ И ДАЛАВЕРИ ОТ ВСЯКАКЪВ ХАРАКТЕР. ВИНАТА ВИНАГИ Е НА СОБСТВЕНИКА КОЙТО ТРЯБВА ДА СИ НОСИ ОТГОВОРНОСТТА ПО ЗАКОН. ЖАЛКО ЧЕ ВИНАГИ УБИВАТ ЖИВОТНИТЕ И НАСТРОЙВАТ ОБЩЕСТВОТО СРЕЩУ ТЯХ УМИШЛЕНО. НЕЩАТА ЩЕ СЕ ПОВТАРЯТ ДОКАТО НАЙ СЕТНЕ СЕ СТИГНЕ ДО РЕАЛНИ ПРИСЪДИ И СОЛЕНИ ГЛОБИ.

Покажи всички Скрий

Реакции