<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=179165" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Министерски ...

Служителите на затворите излизат на национален протест

11 Май 2023
0 119

Служителите на затворите планират национален протест в петък, съобщава NOVA.

Това се случва след среща на синдиката на служителите на затворите в България с министъра на правосъдието Крум Зарков.

По думите на Ясен Тодоров, председател на Управителен съвет на синдиката, поводът е недоволството на служителите спрямо условията на труд, нарастващата агресия, от липсата на информация относно финансирането на работните заплати и допълнителните плащания. От синдиката също настояват и за 20% увеличение на заплащането.

“И може би на най-важно място – резултатите от т.нар. реформа, която Министерството на правосъдието извърши. Стигна се дотам един служител да работи на три поста, да не може да си ползва почивките, които са му отредени, и да няма яснота кога трябва да ходи на работа“, отбелязва той.

Служителите на затворите излизат на национален протест
източник: БТА

Обзор протестира срещу отказа да е самостоятелна община (видео)

Според Тодоров роля за това играе и нарушеният смесен режим на работа. Той е наложил покриването на 12-часови смени от служителите.

Председателят споделя, че срещата с правосъдния министър е била безрезултатна. На нея не са постигнали съгласие нито относно 12-часовите смени, нито относно увеличението на възнагражденията.

Ще потърсим съдействие в нашите партньорски организации, в лицето на Синдикална федерация на служителите в МВР, за провеждане на национален протест. Най-вероятно ще е пред министерството на правосъдието.“, коментира той.

Служителите на затворите излизат на национален протест

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции