<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=158260" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украинец сло�...

Великобритания готви закони срещу стачките (видео)

09 Януари 2023
0 119

Великобритания готви закони срещу стачките, съобщава bTV. Законодателство предвижда налагане на “минимални нива на обслужване” в шест сектора. Сред тях са здравеопазването, железопътният транспорт, образованието, противопожарната и гранична сигурност. Стачките ще се считат за незаконни, ако профсъюзите откажат да осигурят минималното ниво на обслужване.

Плановете на правителството ще дадат възможност на работодателите да съдят синдикатите и да отстраняват стачкуващи служители. Премиерът Риши Сунак, който пое поста преди по-малко от три месеца, е под силен натиск да намери начин да се справи с мощната стачна вълна в някои ключови сектори.

Великобритания готви закони срещу стачките (видео)

Стотици протестират във Великобритания заради рекордната инфлация (видео)

Правителството призова профсъюзите да отменят стачките, докато провежда преговори. Управляващите твърдят, че повишаването на заплатите, съответстващо на инфлацията – само ще подхрани допълнителни увеличения на цените. А това ще доведе до ново покачване на лихвените проценти и вноските по ипотеките.

Великобритания готви закони срещу стачките

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции