<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=182628" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Делото срещу ...

Квартал в София се вдигна на протест заради ограничен достъп до читалище (видео)

02 Юни 2023
0 355

Жители на столичния квартал “Редута” се вдигнаха на протест заради липса на достъп до читалище “Отец Паисий 1936”, показва NOVA.

От квартала твърдят, че сградата се руши, а сегашното настоятелство не е предоставило достъп до нея. Протестиращите настояват за намеса на общината и свободен вход към сградата.

От ръководството на читалището твърдят, че това не е вярно и че се грижат за сградата.

Заключено е повече от 15 години от сегашното настоятелство, което го е окупирало. А се оказва и че са бивши военни. Искаме това читалище да отвори врати.” възмущава се един от протестиращите.

Квартал в София се вдигна на протест заради ограничен достъп до читалище (видео)

TikTok сензацията Рашия забавлява публиката в читалище (видео)

По документи това читалище е брилянтно. Води се дейност, кипи труд – извънкласни, извънчиталищни дейности. Получават субсидия. А както се вижда не е отворено, дори стълбите не са изметени.“, допълни той.

По думите на мъжа преди 5 години е направен освежителен ремонт на фасадата, но той е само за маркиране на дейност. Има съмнения, че сградата представлява частен интерес и в скоро време ще бъде бутната, за да бъде построен жилищен блок.

Кметът на „Слатина” Георги Илиев каза, че това не е възможно, тъй като теренът е дарен за читалище.

„Работим, за да се възстанови сградата. Има конструктивно обследване, което е изпълнено вече. Радвам се, че гражданите са инициативни”, каза Илиев.

Все още не е ясно обаче кога и дали сградата ще бъде отворена.

Квартал в София се вдигна на протест заради ограничен достъп до читалище (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции