<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=183138" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Когато Интер...

Депутатите гласуват кабинета Денков-Габриел на извънредно заседание (видео)

06 Юни 2023
0 142

Депутатите гласуват кабинета Денков-Габриел на извънредно заседание днес. В дневния ред са включени три точки – избиране на министър-председател, приемане на структура на Министерски съвет и избиране на Министерски съвет на Република България.

Гешев иска имунитета на двама депутати от “Възраждане”

Депутатите гласуват кабинета Денков-Габриел на извънредно заседание (видео)

Припомняме, че до тук се стигна, след като в понеделник ПП-ДБ върнаха папката на президента Румен Радев, а час по-късно той издаде указ. 

По думите на председателя на Народното събрание Росен Желязков процедурата е позната. Представя се кандидатът за министър-председател, а той представя кандидатите за министри и структурата на кабинета.

Според него кандидат-премиерът може да направи политическо обръщение и декларация. Или да представи приоритетите на управлението, след което има възможност за дебат и се провеждат гласуванията. Те са за министър-председател, за структура на кабинет и за персоналния състав, уточни Желязков.

Заседанието

Президентът Румен Радев ще присъства на извънредното заседание на Народното събрание. След церемонията по полагане на клетва в сградата на Народното събрание, държавният глава ще приеме на „Дондуков 2“ състава на служебния кабинет с министър-председател Гълъб Донев, назначен на 3 февруари 2023 г.

На въпрос дали е оптимист, че редовният кабинет ще бъде подкрепен в пленарната зала, председателят на Народното събрание заяви, че има заявено политическо мнозинство. Желязков изрази надежда, че бъдещото редовно правителство ще бъде по-успешно от последното такова през последните две години.

Протести

Два протеста са организирани днес пред Народното събрание. Те са срещу правителството на ГЕРБ-СДС и “Продължаваме промяната” – “Демократична България”.

Час преди гласуването на кабинета в 13,00 часа “Възраждане” приканва привържениците си да се съберат пред парламента. В 12,30 пък от “Левицата!” на Мая Манолова викат своите до НС от страната на БАН. Това пише в. “24 часа”.

Недоволство имаше и днес пред президентството, когато ПП-ДБ се явиха, за да върнат изпълнен втория мандат.

Депутатите гласуват кабинета Денков-Габриел на извънредно заседание (видео)

Източник: Дарик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции