<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=182901" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Задържаха сл...

Алексей Петров: Познавам и Борисов, и бащата на Кирил Петков (видео)

04 Юни 2023
1 759

Алексей Петров: Познавам и Борисов, и бащата на Кирил Петков. Това коментира бившият съветник в ДАНС, както и смъртта на Ангел Христов-Геле.

Издирваният от Интерпол Ангел Христов от “Братя Галеви” е починал в България (видео)

„Не бих казал, че имам роля в това (сформирането на кабинета). Аз подкрепям създаването на правителство. Не можем без правителство“. Това каза Петров пред bTV. Като подчерта, че вече има редовен кабинет, само технически трябва да мине процедурата.

Стана ясно също, че по думите му той познава и Бойко Борисов, и бащата на Кирил Петков покрай бойните изкуства. “Нормално е да си говорим“, каза той.

Относно тайното прибиране на издирвания Ангел Христов-Геле, Алексей Петров коментира ситуацията, тъй като е бил бивш взводен командир на “Братя Галеви” след постъпването им в Специализирания отряд за борба с тероризма.

Алексей Петров: Познавам и Борисов, и бащата на Кирил Петков (видео)
снимка: bTV

„Надявам се, че след формирането на новото правителство в сектори по сектори да се върне тази системност. Един човек, за да мине през границата, той преди това трябва да е бил обект на оперативно наблюдение. Службата, която е към правосъдието за охрана на потенциални затворници трябва да има връзка“, категоричен е той.

Той коментира и изказването си през 2010 г., че е организирал срещата между “Братя Галеви” и Румен Петков. „Съвсем регламентирано. Идеята за срещата между тях и министъра на вътрешните работи е действие на зам.-министър на Румен Петков. Информацията, която имаха двамата трябваше да я предоставят директно на министъра. Аз бях в статут на офицер на оперативно внедряване. Нищо необичайно не се случи на тази среща“, добави Петров.

Алексей Петров отрече да е знаел, че Ангел Христов-Геле се е прибрал в България. Както и подчерта, че не вижда обща връзка между убийството на Красимир Каменов-Къро и смъртта на Христов. “Не виждам, нямам и такава информация“, добави той.

Алексей Петров: Познавам и Борисов, и бащата на Кирил Петков (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции