<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=183185" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България мож...

Масово алкохолно отравяне в Русия взе десетки жертви

06 Юни 2023
0 270

Масово алкохолно отравяне в Русия взе десетки жертви, предаде “Дневник”. Регистрирани са над 20 смъртни случая през последните два дни, в резултат на алкохолно отравяне в няколко области в европейската част на Русия. За жертви се съобщава в Уляновска, Самарска и Нижегородска област. Състоянието е критично на двама души в Удмуртия.

Съобщава се, че към вторник (6 щни) вече 18 души са починали в Уляновска област, където 40 души са хоспитализирани с алкохолно отравяне. В Самарска област в болница са 14 души и двама са починали. Единадесет от намиращите се в болница в Самарска област са в тежко състояние. Властите съобщават за неуточнен брой жертви в Нижегородска област и неизвестен брой в реанимация.

Разследване по подозрение за отравяне на руснаци в изгнание започна в Германия

Причина за отравянето е консумацията на наливен ябълков сайдер, произвеждан в Самарска област от частен предприемач. Столичните власти са започнали да изземат алкохол от търговската мрежа и в Москва, като жителите се призовават да не пият “Мистер Сайдер”, както се нарича опасното вино.

Масово алкохолно отравяне в Русия взе десетки жертви

Не е открит метилов алкохол в проби от алкохолна напитка, за която се смята, че е причинила отравянето в района на Уляновск. Там има най-много жертви и хоспитализирани. Това заяви регионалния шеф на надзора Елена Дубовицкая. И в трите взети проби от “Мистер Сайдер” не е установен метанол и продължава изследването за тежки метали и соли.

Затова пък губернаторът на друга пострадала област – Нижгород, Глеб Никитин, е категоричен, че в кръвта на хоспитализирани там има метанол.

Все още мащабите на масовото отравяне не са известни, тъй като информациите, идващи по места, не са пълни. В понеделник беше съобщено за 11 починали и неуточнен брой хоспитализирани.

Симптомите при всички са свързани с консумацията на “Мистер Сайдер”, който се е продавал наливно от 30-литрови бурета.

Досега най-тежкият случай на масовото отравяне с алкохол в Русия е регистриран в Сибир през 2016 г., когато умират 77 души.

Масово алкохолно отравяне в Русия взе десетки жертви

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции