<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=184168" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гешев: Вярвам...

Горанов призова Васил Божков да се прибере в България (видео)

12 Юни 2023
0 348

Владислав Горанов призова Васил Божков да се прибере в България. Политикът направи това в ефира на БНТ тази сутрин.

Бившият министър на финансите от ГЕРБ, който е сред българите, включени в списъка “Магнитски”, заяви, че не се притеснява от обявените намерения на Божков да се върне в България и да направи разкрития като защитен свидетел.

Божков се прибира през ГКПП “Кулата”?

Само преди месец намиращият се в Дубай бизнесмен поиска да се върне като защитен свидетел срещу Бойко Борисов. Това стана ясно от негов пост във Facebook.

Горанов обаче за пореден път заяви, че твърденията на Божков, че му е давал пари, за да може да развива хазартен бизнес “на спокойствие”, не отговарят на истината. По думите му, за него лично е по-добре процесът да приключи, за да е ясно всичко.

Горанов призова Васил Божков да се прибере в България (видео)

“Нямам от какво да се притеснявам, тъй като твърденията в защитната теза на Божков са неверни. Оттам нататък и за мен е по-добре този процес да приключи. Това, което той развива като защитна теза, е негово право. Лично за мен ще е изгодно процесът да премине през всички фази, за да е известно какво се е случило. Стоейки в Дубай, той не помага на този процес. Не знам за какви нови защитени свидетели става въпрос, но няма как да има свидетели на нещо, което не се е случило. Нека някой, който има да каже нещо действително, да дойде и да свидетелства, за да премине този процес и да се види.

Да заповядат новите свидетели, не виждам защо търсите интрига в това. Да заповяда господин Божков. Няма никакви действия в Народното събрание, свързани с промяна на законодателството. Ако се върнете назад в историята, ще видите, че нито една част в системата за облагане на хазарта, не е променяна в периода, за който твърди Васил Божков”, заяви Горанов.

Бившият министър каза още, че е задействал процедура за обжалване на включването му в списъка “Магнитски”. Както и че е в контакт с американските власти.

Горанов призова Васил Божков да се прибере в България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции