<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=199370" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Със стари кли...

Малко момиченце “осъди в Хага” Владимир Путин и компания

21 Септември 2023
0 845

Малко момиченце “осъди в Хага” Владимир Путин и компания. Това се случи в рамките на нова постановка в Народния театър, разказва “Свободна Европа“.

Сюжетът се развива в представлението, наречено “Хага”. Негов автор е Саша Денисова.

Олеся Илашчук: Искам да видя Путин в Хага възможно най-скоро (видео)

В представлението виждаме, че Украйна е победила във войната. Путин е задържан в холандския град, заедно с най-близкото му обкръжение. Тече дело за военни престъпления и геноцид срещу украинския народ. Обвинител е малко момиченце от Мариупол, загубило всичките си близки.

Любопитно е, че в ролята на Путин е жена. Това обаче не е нито акцент, нито крие кой знае каква скандална провокация.

Малко момиченце &#8220;осъди в Хага&#8221; Владимир Путин и компания

Повече за творбата

Според режисьора на постановката Галин Стоев, самият Путин като персонаж не е интересен. Той е направен от празнота, носи в себе си едно огромно нищо. И тъй като природата не търпи празно място, президентът е запълнил тази своя празнота с безгранично зло.

От Народния театър съобщават, че с 10 минути аплодисменти и 5 биса при пълна зала е преминала премиерата на спектакъла „Хага“.

Оттам посочват:

“При огромен интерес протече и разговорът между екипа на проекта и публиката, по време на който авторът и режисьорът споделиха повече за мотивацията си да работят по спектакъла, както и за предизвикателствата, пред които е бил изправен екипът.” 

Пиесата е базирана на истински истории на украински бежанци и на реални реплики на членове на кремълската върхушка – преки виновници за непредизвиканото нахлуване в съседната държава и за функционирането на пропагандната машина на Москва, отбелязва още “Свободна Европа”.

В спектакъла участват Кремена Деянова, София Бобчева, Илиана Коджабашева, Васил Драганов, Юлиан Вергов, Явор Вълканов, Христо Петков, Димитър Николов, Велислав Павлов, Радена Вълканова, Радина Кърджилова, Дарин Ангелов, Христо Терзиев, Стелиан Радев и Пламен Димов.

Заглавна снимка: iStock, Народен театър “Иван Вазов”, Kremlin.ru

Малко момиченце “осъди в Хага” Владимир Путин и компания

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Марфа

    02 Октомври 2023

    Прост народ! Простотия до ушите!

Покажи всички Скрий

Реакции