<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=198601" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Белгия ни отд...

Забраняват и руските диаманти

16 Септември 2023
1 318

Забраняват и руските диаманти. Това ще стане до няколко месеца и ще важи за страните от Г-7. Завесата във връзка с тази новина повдига представител на правителството в Белгия.

България отново пропуска Евровизия

Забраняват и руските диаманти

Според източниците, ограничението ще влезе в сила през януари догодина. Белгия е предложила план за проследяване на необработени руски скъпоценни камъни и процеса на тяхното шлифоване.

Подробности

„Тежестта на проследяването лежи върху продавачите и производителите. По тази причина Индия вече прави това”, казва източник от белгийското правителство.

„Те ще трябва да могат да предоставят потвърждение за произхода на камъните, за да продават в държавите от Г-7.“

Миналата година САЩ въведоха забрана за внос на нешлифовани диаманти от Русия, както и на диаманти, шлифовани в Руската федерация.

В началото на септември ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че ЕС също работи върху санкции срещу руската диамантена индустрия. New York Times на свой ред съобщи, че страните от Г-7, както и държавите от ЕС, възнамеряват напълно да забранят закупуването на диаманти от Руската федерация от януари 2024 г.

Източник: Мениджър Нюз

Забраняват и руските диаманти

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции