<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=200272" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Избраха най-д...

МОЧА осъмна с нова визия

27 Септември 2023
0 796

Монументът на окупационната червена армия в София осъмна с нова визия, показва bTV.

Върху скелето е поставен интересен транспарант, който показва “европейския път на България” във формата на символично дърво. В корените му стоят времената на траките и Римската империя, а най-новите разклонения стигат до присъединяването на страната към ЕС и предстоящото членство в Шенген и еврозоната.

МОЧА осъмна с нова визия

Областният управител на София тихомълком саботира премахването на МОЧА?

Илюстрирани са и образи на владетелите от Първото българско царство като основателя на държавата хан Аспарух, “Спасителя на Европа” хан Тервел и покръстителя княз Борис-Михаил, през Асеневци и втория Златен век, до възрожденските революционери като Васил Левски, Георги Раковски, Христо Ботев, Захари Стоянов.

МОЧА осъмна с нова визия
източник: zashtoto.com

Банерът е поставен седмици след монтирането на обезопасителното скеле около паментика.

Демонтажът на МОЧА все още се бави заради уж изгубените му проектни книжа от 50-те години, които Столична община би трябвало да съхранява, а не знае къде се намират.

МОЧА осъмна с нова визия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Петко Петков

    28 Септември 2023

    Здравейте харесвам вас и предаването. Но ако махнете тези дълги реклами ще имате много повече гледане . Сега просто е ужасно . Постоянно се чака. Аз лично много пъти се отказвам да гледам заради това . Но това все пак е мое мнение. Хубав ден

Покажи всички Скрий

Реакции