<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=201865" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нинова ще под...

За няма и седмица предизборна кампания са получени близо 100 сигнала за купуване на гласове

06 Октомври 2023
0 116

За няма и седмица предизборна кампания са получени близо 100 сигнала за купуване на гласове. Това обяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, пише NOVA.

Задържаният за купуване на гласове в Несебър е на ръководна позиция в общината (видео)

Задържаха служител на Община Несебър със стотици хиляди евро за изборна търговия

Има сигнали за купуване на гласове не само на откритата телефонна линия. Но и оперативни такива. До момента сигналите са 147, като 82 от тях са по отношение на купуване на гласове. Около 50 има за нарушения на изборното законодателство, също така има и за корпоративен вот. 

„Успоредно с това имаме образувани до момента 10 досъдебни производства, като характерното в случая е, че по едно от тях – в област Ямбол се работи, в условията на бързо производство”, каза Стоянов.

За няма и седмица предизборна кампания са получени близо 100 сигнала за купуване на гласове
снимка: iStock

Вътрешният министър съобщи, че има и задържани. По отношение на случая с арестувания за купуване на гласове директор на Дирекция „Местни данъци и такси” в Несебър, Стоянов посочи, че материалите са докладвани по чл. 219 от НПК от Прокуратурата и предстои да бъде повдигнато обвинение. „Имаме информация, че са замесени и други лица, съответно и извършени и други, предимно корупционни, нарушения”, обясни той.

Във връзка с корпоративния вот Стоянов отбеляза, че собственици на големи фирми и предприятия  „просто съветват своите служители да гласуват за определена партия”.

За няма и седмица предизборна кампания са получени близо 100 сигнала за купуване на гласове

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции