<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=203138" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Статуята на Х...

Кандидат за кмет опита да върже черна лента върху очите на статуята “Света София”

16 Октомври 2023
0 451

Кандидат за кмет на район “Красно село” опита да върже черна лента върху очите на статуята “Света София”, съобщава “Дневник”.

Николай Веселинов, излъчен от коалиция “Граждани за общината” пристигнал под паметника в 7 ч. сутринта с нает камион с вишка. Той започнал да се издига, но полицията го спряла на 2-3 м от земята. Униформените го накарали да слезе и да им покаже разрешение от Столичната община.

Пуснах уведомление до общината в петък, 13 октомври, че ще направя това. Не получих отказ, а по закона за събранията, митингите и демонстрациите, ако до 24 часа не получа отказ, значи няма забрана.”, твърди Веселинов.

Мотивите му да предприеме това действие били, че “управляващите общината са напълно слепи за нуждите на хората“.

Кандидат за кмет опита да върже черна лента върху очите на статуята &#8220;Света София&#8221;
Николай Веселинов. Източник: facebook /

Арестуваха кандидат за кмет на Дупница

Преди десетина дни той подал заявление в Столичната община да му предоставят залата за заседания на общинския съвет за да организира диспут между 14-те кандидати за кмет на район “Красно село”. По думите му, след като не получил отговор, подал жалба в съда срещу “мълчаливия и изричен отказ на общината“.

Съдът поставил срок от три дни на общината да се произнесе по искането му да ползва залата, обясни Веселинов, но досега това не е станало.

Веселинов е включен и в листата за общински съветници. Той беше в екипа на Росина Станиславова, кмет на “Красно село”, издигната от “Демократична България” от 2019 г. Тя беше отстранена след обвинения за конфликт на интереси на 1 март 2023 г. След това от партията свалят доверието си от Станиславова. Веселинов става временен кмет, докато Столичният общински съвет не избира Румен Русев от “Атака” да управлява “Красно село” до местните избори.

Кандидат за кмет опита да върже черна лента върху очите на статуята “Света София”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции