<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=207579" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокурорът, п...

Делото срещу Васил Михайлов: Защитата поиска отвод на прокурора, съдът отказа

14 Ноември 2023
0 333

Тази сутрин защитата на Васил Михайлов поиска отвод на наблюдаващия прокурор по делото Георги Иванов, но то беше отхвърлено от съда като неоснователно, информира БНТ. Той е обвинен в закана за убийство и телесни повреди.

Пред съда адвокат Таков каза, че се съмнява в безпристрастността на Иванов и поиска да бъде назначен нов прокурор. Според него той имал тенденциозно отношение , а ангажиментите му в съда били повече от на другите прокурори.

По принцип, считаме, че е налице лично, негативно отношение от този конкретен представител на прокуратурата към Васил Михайлов. Прокурорите са взаимнозаменяеми. Който и да влезе в зала, делото на първо място няма да бъде върнато и да започне отначало, а ще продължи от момента, в който е сега. И евентуално бихме могли да се споразумеем с прокуратурата за адекватно наказание.”, каза Любомир Таков – адвокат.

Делото срещу Васил Михайлов: Защитата поиска отвод на прокурора, съдът отказа
Васил Михайлов под домашен арест

Прокурор Иванов отрече твърденията на защитата и каза, че производствата срещу Михайлов са разпределени на случаен принцип.

Аз нямам никаква вина,че десетки други магистрати са си правили самоотвод и делата се падат при мен на случаен принцип. За което, както казах в съда, има подаден сигнал в инспектората. Сигналът е подаден лично от мен. Има извършена проверка и е установено, че случайният принцип не е нарушаван. А относно възраженията на защитата, че инспекторатът е с изтекъл мандат – съжалявам, но аз не съм народен представител и не мога да избирам членовете на инспектората“, каза прокурор Георги Иванов.

Според съда не са установени нарушения по преписките и това се доказва от проверка на Инспектората към Висшия съдебен съвет.

Коментарът на “Господарите”

Всяка седмица нагледно ни се показва как работи правосъдната ни система, когато става въпрос за “наши” хора. Мънкане, бягане от отговорност и криене зад бюрократични вратички, само и само делото да бъде влачено и да изпадне от общественото внимание.

Приятелката на прокурорския син: Посягал ми е многократно

Жена, получила заплаха за убийство от Васил Михайлов, говори пред “Господарите” (РЕПОРТАЖ)

Чадър над чадърите или как в България да “имаш човек” е повече от нормално (Коментарът на “Господарите”)

Явно десетките показания на потърпевши и видео материали, на които ясно се вижда как прокурското синче проявява “мъжество” не са достатъчни.

Прокурорски син-рецидивист пребива хора в Перник, сред тях и известен футболист (РЕПОРТАЖ)

Още перничани разказаха за случаи на побои, нанесени от прокурорския син (видео)

Още кадри показват как прокурорският син в Перник напада хора (видео)

Но защо ли се учудваме, при положение че те дори не спират баща му да бие съпругата си, докато синът му е обвиняем по дело за насилие.

Насилието е геройство, патриотизъм и ценност (Коментарът на “Господарите”)

Крушата не пада по-далеч от дървото – особено когато корените му са институционални (Коментарът на “Господарите”)

Задържаха за побой бащата на бияча от Перник Васил Михайлов – прокурор Бисер Михайлов

Поне вече знаем от къде пернишкият мъжкар е видял това поведение.

Делото срещу Васил Михайлов: Защитата поиска отвод на прокурора, съдът отказа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции