<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=162020" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдебната ре...

Насилието е геройство, патриотизъм и ценност (Коментарът на “Господарите”)

31 Януари 2023
0 6491

Насилието е геройство, патриотизъм и ценност описва в коментар репортерът ни Виктория Симеонова.

Всяка трета жена в България е била жертва на насилие поне веднъж. Повече от 30% от децата споделят същото за себе си. На фона на жестоката статистика един партиен лидер преди дни се похвали с геройството на сина си – младежът набил “балтиите” на един “евробабаит”, защото бил против подписката за референдум за еврото.

Какво геройство само! А аз си мислих, че е за хвалене, когато детето е спечелило олимпиада, взело е награда за някакъв талант или е помогнало на възрастни хора…примерно.

Много от вас си мислят – какво толкова, крушата не пада по-далеч от дървото? Истината обаче е че политическата пропаганда в училище е проблем, боят е проблем, но няма по-голям проблем от това родител да се гордее, че отрочето му е направило и двете при това напълно съзнателно. Утре същото отроче с гордост може да извади пистолет като софийския си връстник от Френската гимназия.

Може да го видим и в клип като тези:

Утре Копейкин-младши може да е новият Васил Михайлов, Георги Семерджиев или Кристиян Николов. Днес баща му вместо да го накаже за агресивното поведение и нарушаване на правилата и законите, го хвали за геройството, а вкъщи може би му казава “Спокойно тате, аз съм депутат, никой не може да те пипне”.

Насилието е геройство, патриотизъм и ценност (Коментарът на “Господарите”)

Прокурорски син-рецидивист пребива хора в Перник, сред тях и известен футболист (РЕПОРТАЖ)

Вероятно също са надъхвали децата си да са силни физически и да проявяват агресия. Депутатите от Възраждане приемат като геройство и собственото си поведение в пленарна зала.

А явно и при гласуване на закони. Преди броени дни Възраждане и БСП гласуваха против жизненоважни промени в закона за защита от домашното насилие. Корнелия Нинова като жена и майка гордо развя флага на руската пропаганда, обявявайки, че е гласувала за традиционните семейни ценности. Които явно включват да си биеш жената и детето и да се радваш, когато детето ти прави същото. Идеално! Интересно какво мислят Нинова и Копейкин за тези новини:

Гордеете ли се и с мъжете, причинили това на жените си, уважаеми народни избраници? Защото вие носите пряка отговорност за смъртта на някои от тях. С поведението си и с гласуването си в зала демонстрирате само едно – тотално бездушие. Само и само да не загубите гласовете на необразованите, за които това е начин на живот.

Посланието

Скъпи приятели, не позволявайте на децата си да следват тези примери. Не вярвайте на популистките лозунги, които те развяват партии, които знаят, че необразованите маси лесно се манипулират и ще ги вкарат отново в парламента. Насилието не е нито решение на проблемите, нито начин на изразяване. То е престъпление и признак за твърде малък мозъчен капацитет. Толерирането му е също толкова голямо престъпление. При работеща прокуратура извършителите и подстрекателите щяха да са зад решетките, а не на парламентарната трибуна.
Ето това трябва да бъде истинският пример за подражание във всяка цивилизована държава:

Родителите на тези деца има защо да се гордеят с тях. Споделяйте успехите им! Да наводним социалните мрежи с такива примери! Силна държава се гради с ценности, образование и интелект, а не с шамари и мутренско поведение!

Всеки би искал да живее и прави бизнес в държава на образовани лидери със съвременно мислене. На ретроградните изостанали с векове държави, в които продължава правото да е на страната на силния им остава само да опитват да завладяват чужди територии. И пак ще загубят. Не забравяйте, че новите избори чукат на вратата и ако някои деца нямат избор, и не могат да сменят бащите си, вие имате, и можете да ги изхвърлите от политическия живот на страната си.
Хайде със здраве и до скоро!

Насилието е геройство, патриотизъм и ценност

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции