<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144464" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Автовоз падн...

Чадър над чадърите или как в България да “имаш човек” е повече от нормално (Коментарът на “Господарите”)

16 Септември 2022
5 1840

Чадър над чадърите или как в България да “имаш човек” е повече от нормално – до това тъжно заключение стигаме след всяка трагедия, причинена от тези с “хората”. А след няколко дни сякаш всичко продължава постарому. Точно както им се иска на обвързаните във вериги от връзки, чадъри и всякакви подобни щитове срещу законите, които явно са писани само за “наивници”.

Георги Семерджиев имал над 40 закрилници в МВР

40 служители на МВР с действие или бездействие са помагали през последните години на Георги Семерджиев. Проверката е на вътрешното министерство, съобщи преди дни главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Проверката на МВР обхваща последните 10 години. В тях Семерджиев е спиран с нарушения на пътя. Въпреки това той е продължил да шофира, без да понесе никаква наказателна отговорност. Установени са 40 служители от Пътна и Охранителна полиция, които са си затваряли очите – умишлено или от нехайство.

40 служители на МВР са помагали на Семерджиев (видео)

Чадър над чадърите или как в България да &#8220;имаш човек&#8221; е повече от нормално (Коментарът на &#8220;Господарите&#8221;)

Какво говори това? Чадър?

Всъщност говори докъде стига “хайде пий едно кафе от мен, господин полицай”, когато нещата излязат извън контрол. Дали Семерджиев е давал пари на полицаите, или ги е снабдявал със забранени вещества, факт е, че е имал гарантирано спокойствие цели 10 години. Ако не беше убил две невинни жени, този чадър още щеше да е опънат. Не е ясно дали няма да съществуват и поне още толкова съдии, когато най-после случаят влезе в съдебна фаза.

Все пак чадърите срещу дъжд пазят и от градушка. А и да не забравяме как работи нашата тромава система, благодарение на която редица крадци и убийци се разхождат горди от “свършената работа” по улиците. Същите са наясно, че една счупена спица, допуснала да ги арестуват, не означава, че чадърът е за изхвърляне. Той пак си работи, макар и леко счупен. А счупените спици можеше и да са повече, ако имаше кой да ги провокира да се чупят. Но нали всеки у нас се плаши, като чуе, че някой има чадър все едно е поне огнестрелно оръжие, едва ли много биха посмели да чупят спиците.

Точно такъв чадър уби и журналиста Милен Цветков. Да не мислите, че Кристиан Николов случайно получи 9 години присъда, които ще изтекат след 3 за “добро поведение”? Но и Семерджиев, и Николов са от хората, които са респектирали с агресията си и на пътя, и в живота. И след смешните си присъди пак ще си опънат чадърите до следващата трагедия. А близките на починалите ще си купят билети за първия самолет към държава без чадъри.

Прокурорски син пребива хора в Перник от години безнаказано

През юни един случай на агресия взриви българското общество. Васил Михайлов – син на прокурор от Перник беше уличен в нанасяне на жесток побой на футболен треньор. Кадри от други негови агресивни прояви заляха социалните мрежи.

Прокурорски син-рецидивист пребива хора в Перник, сред тях и известен футболист (РЕПОРТАЖ)

Лично главният прокурор Иван Гешев обеща да се заеме със случаите. Васил Михайлов остана в ареста и така, докато за случая спря да се говори. Към момента се твърди, че той продължава да е в ареста, но тази информация няма как да бъде потвърдена. В същото време така и не се разбра кои полицейски служители са прикривали сигналите срещу Михайлов и как този младеж на крехка възраст се възползва от чадър, подобен на тези на старите рецидивисти.

Чадър над чадърите или как в България да &#8220;имаш човек&#8221; е повече от нормално (Коментарът на &#8220;Господарите&#8221;)

Чадър в прокуратурата допусна финансова пирамида да ощети хора с милиони

Много пъти сме ви представяли финансовата пирамида с безброй лица, която от 2013 година насам подлъгва хора да “инвестират” на американската фондова борса, а всъщност парите влизат в личните сметки на босовете в схемата. Въпреки всички наши усилия в продължения на години, едва през пролетта на 2021 година част от основните лица в схемата бяха арестувани. 9 месеца по-късно Специализираната прокуратура допусна пускането им под домашен арест, след като не успя да състави обвинение.

През януари 2022 година обвинителният акт беше внесен, но само за 19 жертви и само за 2 милиона лева. Мистерия е какво се случва с останалите стотици пострадали в България, Румъния, Гърция и Македония. Мистерия е и къде са парите. Що се отнася до самата пирамида, тя отново работи. Пазете се от Century Break. Ще ви обещаят да станете съдружници в търговец на криптовалута, но всъщност ще станете съдружници на фирмата, която просто ще прибере спестяванията ви. Както се е случвало вече десетки пъти.

Финансовата пирамида надживя Специализираната прокуратура (РЕПОРТАЖ)

Ако някой може да обясни как може толкова години да се въвеждат хора в заблуждение и те да инвестират толкова пари без да има чадър над извършителите, то вероятно този човек притежава някакви свръхестествени способности. Но за нас това си е чадър. Добре работещ, със спици в полиция, съд, прокуратура, следствие, а дори и медии, както се убедихме лично.

Чадърът като начин на мислене

Трите примера, които посочихме, са само част от целия проблем – в България има повече чадъри отколкото дъждовни капки. Чадъри пазят наркомани, рецидивисти, политици, измамници и всякакви подобни индивиди, които в нормална държава биха прекарали доста години зад решетките. Тук чадърите са толкова здрави, че освен на дъжд и градушка, удържат на ураганни ветрове, на пожари и всякакви други катаклизми. Нито една промяна няма как да ги издуха, докато хората на счупят спиците им, нито един скандал не успява да ги подпали, дори и тези, струващи човешки живот. Нито едно наводнение не успява да ги сломи, а напротив – от бедствието изграждат още по-здрави основи на чадърите си. Точно като дървената мафия, която по случай бедствието в Карлово беше тотално оневинена от местните власти. И шепа ентусиасти успяха поне временно да вдигнат чадъра от нея, макар ефектът да е спорен.

Скъпи приятели, наша работа е да чупим спиците на чадърите. Да не ги оставяме да пазят вредни хора, които унищожават живота на всички ни, да не стоят над този, който довечера ще се качи за пореден път с коктейл от наркотици в кръвта си зад волана. Да не пазят тези, които изнасят милиони евро по обществени поръчки или директно от нашите джобове. Тези чадъри трябва да бъдат отстранявани. Корупцията не е просто усещане – тя е в тези чадъри, без които няма как да вървим напред. Няма кой да счупи вредните чадъри освен нас. Ние, които не си мълчим, вие, които ни сигнализирате за проблемите и те – единиците представители на институциите, които понякога работят.

Автор: Виктория Симеонова

Чадър над чадърите или как в България да “имаш човек” е повече от нормално

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции