Сигнализирай!

Изказване на Гешев от 2019 г. противоречи на оправданието му да не се яви утре в парламента (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
16.08.2021 г.
17
0

След като председателят на парламента Ива Митева поиска изслушване на главния прокурор Иван Гешев на извънредното заседание за полицейското насилие във вторник, самият той отказа да се яви в парламента, като се позова на „накърняване на независимостта на съдебната власт“.

Гешев смята, че е нарушение да бъде изслушан в парламента за полицейското насилие

„Искане за изслушване на главния прокурор в извънредно заседание или искане за изготвянето на доклад по конкретни дела би представлявало нарушение на принципа на разделение на властите и накърняване на независимостта на съдебната власт”, каза Гешев пред БТА.

Вижте какво обаче намерихме ние от "Господарите", като разровихме в архива си! На 23 юли 2019 г., точно преди избора на Иван Гешев за главен прокурор на републиката, същият изказва едно свое виждане, което е в пълно противоречие с днес представения довод, за да не се яви на изслушването в парламента. Ето какво казва той само преди 2 години:

"Не споделям виждането на, да ги наречем "десните екстремисти", че законодателната, изпълнителната и съдебната власт трябва да са разделени."

Какъв обрат!

Изказването на Иван Гешев тогава беше скандализирало обществото, и без това силно развълнувано от начина, по който той беше избран, а именно - като единствен кандидат. За катаклизмите тогава можете да си припомните от нашия видеоматериал в следващия линк:

Иван Гешев – предизвестеният властелин (видео)

Това негово изказване породи протести дори в иначе лоялните професионални среди. Пловдивската адвокатура определи изказването на Гешев за недопустимо. "Разбирането на заместник-главния прокурор и кандидат за главен прокурор Иван Гешев за разделението на властите е в противоречие с основни принципи на държавното устройство и управление, залегнали в българската Конституция", се казва в становището на Адвокатски съвет Пловдив, изпратено до Висшия съдебен съвет и председателя на Висшия адвокатски съвет.

Е, както виждаме това разбиране сега се е пообърнало, понаместило и дори вече се използва като довод за отказ за явяване в Народното събрание за изслушване по болезнена за обществото тема, каквато е полицейското насилие по време на протестите срещу Борисов и самия Гешев от миналото лято.

Кой ги е укривал? Какво знаем за новите кадри с полицейско насилие и какво следва

Или може би, по думите на самия Гешев, той вече се е трансформирал в "десен екстремист". Така, както главният ни прокурор нарече само преди две години поддръжниците на това пусто разделение на властите. Тогава, разбира се, противоречие в думите и делата му не би имало.

Вижте видеото и преценете сами!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Лафове и гафове

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.