Сигнализирай!

Майката на Елвира Краснобаева: "Българските гимнастички са прасе"

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
2261
0

Скандалът с отказа на гимнастичката Елвира Краснобаева да се състезава за България продължава. В социалните мрежи беше разпространена снимка от чат , в който майката на Елвира Александра Чернишева определя българските гимнастички “като прасе”, по информация на Actualno.com.

През годините в средите на феновете на художествената гимнастика се носеха слухове за неуважителното отношение на майката на Елвира към българските гимнастички. Но от Федерацията по художествена гимнастика по никакъв начин не са показали отрицателно отношение към дъщеря й. Краснобаева има българско гражданство и в продължение на цялата си спортна кариера тук е била всячески подпомагана да развие таланта си на спортистка.

Елвира Краснобаева се връща в Русия

"Вие са тъпа жена, и нищо не разбирате в гимнастика, ако не печелят българки, веднага всички са виновни. По-добре да отслабнат и изглеждат нормално, иначе и Таня завинаги с тази бринт играе... Не може така да се позволяват гимнастички, погледните, какви бях при Нешка? Всички слабички, красиви, супер! А сега... Както прасе.... Всички НО Жени, позор", гласи откасът от чата.

От него обаче не става ясно какъв е поводът за коментара на майката. 

Припомняме, че преди дни Елвира Краснобаева обяви, че се отказва да се състезава за България по семейни причини. Тя сподели, че семейството ѝ се мести в Русия. Там атлетката ще продължи да тренира и ще представя Армения. Макар още да не знае името на клуба, за който ще се състезава. 

Доколкото ни е известно Краснобаева има болно братче, което не е получило лечение в страната ни и затова се завръщат в Русия.

От Българската федерация по художествена гимнастика коментираха, че постъпката на гимнастичката е "огромен шамар". 

"Съгласно чл.5.3 от договор №БФХГ-ММС-13 от 02.01.2024 г. състезателката Елвира Краснобаева дължи обезщетение на БФХГ, поради едностранно, предсрочно прекратяване на договора от страна на състезателя. В случай, че не бъде спазено решението на УС на БФХГ (Решение №2, Протокол №381 от 30.09.-2024 г.), на състезателката Елвира Краснобаева може да бъде потърсена съдебна отговорност", съобщиха още на страницата на Федерацията, която ще уведоми за последвали решения по казуса на първото легитимно заседание на новия УС на БФХГ.

Абсолютно неприемливо и грозно отношение на Елвира и семейството ѝ предвид колко усилия, енергия и средства струваше подготовката ѝ до момента на Българската федерация. Надяваме се те да се защитят от всички опити за злепоставянето им. Нещо повече - при такова поведение искане за спиране и на състезателни права не звучи никак, ама никак прекалено.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.