за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Неизлъченото разследване на Генка Шикерова: Как БАБХ харчи неправомерно 60 милиона за борба с чумата (видео)
добавено 08-07-19
Loading the video...

Генка Шикерова публикува в Youtube, заедно с Антикорупционния фонд, разследването, което бе спряно преди година от "Нова тв". То е затова как и с кого Агенцията по храните (БАБХ) сключва договори за т.нар. мобилни инсинератори за унищожаване на животински отпадъци, които са неизползваеми в момента насред епидемията от африканска чума по свинете.

 

БОРБАТА С ЧУМАТА - БУТАФОРИЯ ЗА МИЛИОНИ

 

 

Близо 30 милиона лева са изхарчени от държавата през Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) за обезвреждане на животински трупове от март 2018 до сега. Парите отиват само в две фирми, на които е платено за рекордни количества обработена трупна маса и то с мобилни инсинератори, чиито капацитет е в пъти по-нисък от този на екарисажите например, са част от разкритията. Цялото разследване можете да видите тук

 

 

 

 

 

Екипът на Антикорупционен фонд разследва обстоятелствата около обществените поръчки, чрез които са изхарчени десетки милиони за мобилните инсинератори. Юристите на фонда намират редица факти за притеснителни и изискващи проверка от страна на отговорните органи. 

 

 

 

 

Журналистката  разследва от 1 година как Българската агенция по храните "се бори" с африканската чума. Допреди месец Генка работеше за Нова телевизия, разследванията ѝ за дейността на агенцията, за начина, по който организира обществените поръчки и по който ги печелят две фирми, не са излъчени. В средата на юни Нова тв прекрати договорите на Генка и колегата ѝ - Миролюба Бенатова. Ако беше дадена публичност на разследванията ѝ още преди година, вероятно сега България нямаше да е изправена пред екокатастрофа. 

 

Единствените два екарисажа - във Варна и Шумен, също са елиминирани от БАХБ. Двете фирми са получили до момента 30 млн. лв., без да се контролира какво точно са извършили, и са подписали договори за още 30 млн. лв.

 

 

 

 

Собственик на една от фирмите има печална слава в София като управляващ на фирма "Волф" и кризата с боклука през 2008 г.

 

 

"Държавата прилазва пред Брюксел и иска още пари за борба с африканската чума, като в същото време агенцията по храните упорито крие как харчи 60 млн. лв. за обезвреждане на животински трупове", написа в профила си във Фейсбук  Шикерова. 

 

 

 

Източник: Youtube, Сега

All rights reserved © 2020
Design & Development by TaraSoft