Сигнализирай!

Изобличеният вицеканцлер на Австрия става евродепутат (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
28.05.2019 г.
12
0

Хайнц-Кристиан Щрахе, доскорошният лидер на австрийската Партия на свободата и вицепремиер, е избран с преференции за евродепутат, пише Сега.

 

 

""

 

 

Щрахе бе принуден да подаде оставка като лидер на партията и като вицепремиер заради видеото от Ибиса, в което той бе заснет да предлага тлъсти обществени поръчки и медии на мнима племенница на руски олигарх.

 

 

 

ВИЦЕКАНЦЛЕРЪТ НА АВСТРИЯ ПОДАДЕ ОСТАВКА СЛЕД КОРУПЦИОНЕН СКАНДАЛ С "РУСКА" СЛЕДА (ВИДЕО)

 

 

Щрахе бил поставен на неизбираемото 42-о място в листата на партията си, но симпатизантите му го издигнали напред с преференции. Все още изборът не е обявен официално и не се знае дали Щрахе ще приеме да отиде в ЕП.

 

 

Вчера служебното правителство на Себастиян Курц загуби вот на недоверие, поискан от социалдемократите. Заедно с гласовете на националистите от Партията на свободата, които доскоро бяха коалиционни партньори на Курц, той бе свален. В Австрия ще има извънредни избори на есен. На евроизборите в неделя въпреки огромния скандал с видеото и протестите във Виена след излъчването му Партията на свободата загуби само 2 % в сравнение с 2014 г.  

 

 

Източник: Сега

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.