Сигнализирай!

Учените в САЩ: Няма нужда от подсилваща доза за напълно ваксинираните

Gospodari.com
Gospodari.com
13.07.2021 г.
9
0

Учените в САЩ са категорични: няма нужда от подсилваща доза за напълно ваксинираните, пише Клуб Z.

След среща с производителя на ваксини Pfizer американските здравни власти заявиха, че американците, които са напълно ваксинирани, нямат нужда от подсилваща доза, предаде Ройтерс. Агенцията цитира говорител на Министерството на здравеопазването и социалните грижи.

Миналата седмица Pfizer каза, че смята да поиска от американските регулаторни органи да позволят поставяне на подсилваща доза от ваксината на компанията срещу ковид. Причината: наличие на доказателства за увеличаване на риска от инфекция шест месеца след инжектирането на ваксината. Сред притесненията на производителя е и разпространението на силно заразния делта вариант.

САЩ: Няма нужда от подсилваща доза за напълно ваксинираните
Чужди медии: В България унищожават ваксини

Pfizer препоръчва поставяне на трета доза ваксина срещу Covid-19

Говорителят на министерството посочи, че властите заедно с Pfizer следят развитието на ситуацията. Те ще продължат да обсъждат дали и кога би била необходима подсилваща доза. За необходимостта от такава доза се заговори, след като стана ясно, че в много страни доминиращият вариант на коронавируса вече е вариантът Делта. Появиха се и съмнения дали съществуващите ваксини дават достатъчна защита срещу него.

Световната здравна организация каза днес, че богатите страни не бива да слагат подсилващи дози на ваксинираното си население. Това е несправедливо при положение, че други страни все още изобщо не са получили ваксини.

Източник: Клуб Z

У


Учените в САЩ: Няма нужда от подсилваща доза за напълно ваксинираните С Появиха се и съмнения дали съществуващите ваксини дават достатъчна защита срещу него АЩ: Няма нужда от подсилваща доза за напълно ваксинираните Говорителят на министерството посочи, че властите заедно с Pfizer следят развитието на ситуацията. Те ще продължат да обсъждат дали и кога би била необходима подсилваща доза. За необходимостта от такава доза се заговори, след като стана ясно, че в много страни доминиращият вариант на коронавируса вече е вариантът Делта. Появиха се и съмнения дали съществуващите ваксини дават достатъчна защита срещу него. Световната здравна организация каза днес, че богатите страни не бива да слагат подсилващи дози на ваксинираното си население. Това е несправедливо при положение, че други страни все още изобщо не са получили ваксини.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.