Сигнализирай!

В Ел Салвадор добиват биткойни, използвайки енергия от вулкани (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
04.10.2021 г.
34
0

Ел Салвадор добива биткойни, използвайки енергия от вулкани

Ел Салвадор е започнал да добива биткойни, използвайки енергия от вулкани, съобщи президента Наиб Букеле.

Бившият бизнесмен, който беше избран през 2019 г., написа в "Туитър", че страната успешно е добила 0.00599179 биткойн, или около $269, с геотермална мощност.

Съобщението на Букеле идва само няколко седмици след като страната официално прие биткойна като законно платежно средство.

Ел Салвадор е известна като "страната на вулканите", с 20 потенциално активни вулкана. Според Международната търговска асоциация на САЩ тя получава повече от 20% от общата си енергия от геотермални източници.

Президентът Букеле публикува 25-секундно видео, на което се вижда централа за вулканична енергия, както и корабен контейнер с платформи за добив на биткойни.

Под видеото той написа "Първи стъпки …"

По негови думи държавната геотермална електрическа компания е инструктирана да разработи план за добив на биткойни "с много евтина, 100% чиста, 100% възобновяема енергия, (нула) -емисионна енергия от нашите вулкани . "

Биткойн

Законопроектът на Букеле беше бързо одобрен, три дни след като той го представи.

Компанията Athena Bitcoin се съгласи да инвестира 1 милион долара за инсталиране на 1500 банкомата за криптовалута, които могат да обменят биткойни за щатски долари или обратно.

Световната банка бързо отхвърли призива на Ел Салвадор да помогне за изпълнението на новия търг. Причината щетите за околната среда и липсата на прозрачност.

Хиляди жители на Ел Салвадор излязоха на протест срещу биткойна (видео и снимки)

"Ние се ангажираме да помагаме на Ел Салвадор по много начини, включително за прозрачността на валутата и регулаторните процеси", каза говорител на Световната банка.

"Въпреки че правителството се обърна към нас за помощ относно биткойн, това не е нещо, което Световната банка може да подкрепи."

Ден преди да официаизира криптовалута, Ел Салвадор купи 400 биткойна на стойност около 20,9 милиона долара.

На следващия ден цената на криптовалутата падна до най-ниското си ниво от близо месец. От $52 000 на по-малко от $43 000.

Закупуването с биткойни и други криптовалути, които съществуват цифрово чрез криптиране, изисква големи количества електроенергия.

Биткойн

Използват се специализирани компютри за решаване на сложни математически изчисления и генериране на монета за криптовалута.

По целия свят складове или „ферми“ са натъпкани с тези процесори, работещи ден и нощ.

протестиращи срещу официализирането на криптовалутата

Тези ферми произвеждат толкова въглероден диоксид годишно, колкото всички автомобили в Обединеното кралство, взети заедно. Достатъчно за повишаването на глобалните температури 3.6F в рамките на следващите 15 години, според проучване от 2018 г. на Университета в Хавай

Достатъчно, за да предизвика катастрофална суша, наводнения и бури в региони по целия свят.

Ел Салвадор добива биткойни, използвайки енергия от вулкани

Източник: Mail Online

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.