Сигнализирай!

Огърлица на Givenchy с форма на примка предизвика огромен скандал на парижката "Седмица на модата" (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
05.10.2021 г.
20
0

Френската модна къща Givenchy беше остро критикувана, след като моделите ѝ носеха огърлици във формата на примка на Седмицата на модата в Париж.

Три модела носеха златни и сребърни версии на аксесоара по време на шоуто "Givenchy пролет-лято 2022". Новият скандал на модния подиум идва две години след като Burberry каза, че съжалява за качулката с примка.

"Човек би си помислил, че индустрията ще си научи урока да не слага неща, които приличат на примки около вратовете на моделите", пише модният акаунт в Instagram Diet Prada.

Потребител коментира в "Туитър": "Givenchy показва "огърлица с примка" в шоуто си в Парижката седмица на модата. Предполагам, че свастиката или модел, носещ пистолет, или бяла качулка, са били твърде отживелица."

Друг написа: "Сериозно, в кой свят примка, окачена на врата на момиче, се смята за мода, #Givenchy?"

Колието е част от първото лично шоу на творческия директор на Givenchy Матю Уилямс, откакто се присъедини към луксозната марка миналото лято.

Той каза пред Vogue, че детайлите са създадени съвместно с американския художник Джош Смит. Вдъхновени от картините му "Мрачен жътвар". Givenchy не е коментирал скандала с огърлиците.

9-годишно момиченце с две протези на краката дефилира на Седмица на модата в Париж

Когато през 2019 г. избухна скандалът с Burberry, един от моделите му, Лиз Кенеди, написа в дълъг пост в Instagram: "Самоубийството не е мода".

Шефът на Burberry Марко Гобети заяви, че марката "дълбоко съжалява за причиненото страдание", добавяйки: "Беше безчувствено и направихме грешка".

Огърлица на Givenchy, под формата на примка, предизвика огромен скандал на парижката Седмица на модата

Източник: Би Би Си

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.