Сигнализирай!

"Кокаиновите хипопотами" на Пабло Ескобар са... хора, постанови американски съд (видео и снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
26.10.2021 г.
34
0

Група хипопотамите, някога собственост на колумбийския наркобос Пабло Ескобар, бяха признати за законни американски граждани. Подобно нещо се случва за пръв път в историята на САЩ след заповед на федерален съд.

И не това не е шега, а напротив, има много основателна причина...

По този начин институциите се опитват да спасят животните от властите в Колумбия, които още от 2009 г. искат или да ги избият, или да ги стерилизират. Броят на хипопотамите нараства с бързи темпове, което представлява заплаха за биоразнообразието.

Групи за правата на животните приветстват заповедта, тя обаче няма да има никаква тежест в Колумбия, територията, която те населяват.

"Колумбийските власти ще решават какво да правят с хипопотамите, а не американските", каза Камило Бурбано Сифуентес, професор по наказателно право в Университета Екстернадо де Колумбия.

"Кокаиновите хипопотами" са потомци на животни, които Ескобар е внесъл незаконно в колумбийското си ранчо през 80-те години на миналия век, когато е управлявал търговията с наркотици в страната.

След смъртта му те са изоставени в имението необезпокоявани от хищници. Техният брой се е увеличил през последните осем години от 35 до 65-80.

Група учени предупреди, че хипопотамите представляват заплаха за биоразнообразието на района, а също в някои случаи и за хората. Те се застъпват за твърдението на власите, че някои от тях трябва да бъдат убити.

Правителствени органи започнаха да стерилизира някои от хипопотамите, но има дебат кои са най-безопасните методи.

Кастрират “кокаиновите хипопотами” на Пабло Ескобар

Това е първият път, в който животни в САЩ получават граждански права.

Пионери в това отношение са Индия, Пакистан и Аржентина.

"Кокаиновите хипопотами" на Пабло Ескобар също са хора, постанови американски съд

Източник: The Guardian

Видео: Terra Mater

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.