Сигнализирай!

Антиваксъри към лекари: "Ще ни паднеш!"

Gospodari.com
Gospodari.com
08.11.2021 г.
29
0

Антиваксъри към лекари: "Ще ни паднеш!"

Лекарите в Германия се оказват потърпевши от "истеризирането на обществото" - антивакъсъри ги нападат поради това, че имунизират хората срещу коронавируса, пише Дойче веле.

Антиваксъри към лекари: "Ще ни паднеш!"
Снимка:DPA/Thomas Banneyer

Антиваксърите в Германия все по-рядко се въздържат от проявите на вербално или физическо насилие срещу лекари. Федералната криминална служба вече е класифицирала антиваксърите и тези, които отричат коронавируса, като "относителен риск" във връзка с нападенията срещу имунизационни центрове или лекарски кабинети.

За персонала в центровете и в кабинетите "съществува опасността да бъде подложен не само на вербални атаки, но и на по-тежки нападения като физически наранявания", заявяват от Федералната криминална служба пред "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг". Точни числа засега няма, но службите за сигурност разследват редица случаи.

Лекари в Германия отказват да лекуват неваксинирани и нетествани пациенти

По данни на изданието, посегателствата спрямо лекарите се простират от клевети срещу тях в порталите за оценка през обиди, отправени по електронен път, до смъртни заплахи. Основната причина - това, че лекарите имунизират хората срещу коронавируса.

Лекарите потвърждават, че има заплахи

Председателят на Федералната лекарска камара Клаус Райнхард потвърждава, че към медиците се отправят заплахи. Според него, това е част от "истеризирането на обществото", от което сега потърпевши са лекарите. Председателят на Германския съюз на домашните лекари Улрих Вайгелт е обезпокоен от това, че антиваксърите все повече възприемат лекарските кабинети като "политически иструмент".

Президентът на Лекарската камара в Берлин Петер Боберт споделя, че получава все повече съобщения от медици, които молят за помощ, тъй като към тях са отправени заплашителни писма или закани в социалните мрежи като "Ще ни паднеш!".

Антиваксъри към лекари: "Ще ни паднеш!"

Източник: Дойче веле

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.