Сигнализирай!

Учителите, които тестват деца, може да получат бонус

Gospodari.com
Gospodari.com
10.11.2021 г.
24
0

Учителите, които са се съгласили да участват в тестването, ще получат бонуси, пише Mediapool.

"Ще има допълнително трудово възнаграждение за учителите, които участват в тестването на децата. В момента се договаря такова възнаграждение", съобщи Юлиян Петров, който е председател на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

Учителите, които тестват деца, може да получат бонус в размер на 100 лева

Синдикатът е предложил възнаграждението да бъде в размер на 100 лева месечно. Чака се отговор от министерството на образованието и работодателски организации.

Тестването на учениците от 1 до 4 клас, чиито родители са одобрили щадящите тестове в общините със заболяемост над 250 души на 100 000, стартира успешно в училищата, сочат данните на Министерството на образованието и науката.

"Първото тестване премина при много добра организация. Опитът показа, че дори в големите паралелки процесът не отнема повече от 20-30 минути.

Освен учители и непедагогически специалисти в изследването се включиха десетки доброволци - родители, медицински специалисти, студенти по медицина, медиатори", казаха от образователното министерство.

В повечето класове тестването отне около 20-30 минути. Например в столичното 51-о училище "Елисавета Багряна" за 20 минути бяха изследвани 188 ученици в осем паралелки от 1 и 2 клас.

В процеса са се включили над 30 доброволци, а всички резултати са отрицателни.

Учителите, които тестват деца, може да получат бонус в размер на 100 лева

Източник: Mediapool

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.