Сигнализирай!

За първи път диагностицираха човек като "страдащ от климатичните промени"

Gospodari.com
Gospodari.com
10.11.2021 г.
26
0

Жена от Канада стана първият пациент в света, диагностициран като страдащ от „климатичните промени“.

Жената е изправена пред проблеми с дишането. Тя е диагностицирана като първият пациент в света, страдащ от "климатични промени". Според лекарите, горещите вълни и лошото качество на въздуха са отговорни за състоянието ѝ.

Д-р Кайл Мерит е отговорен за диагнозата на жената от Нелсън в Британска Колумбия. Докторът признава, че за пръв път от десетилетие посочва изменението на климата като причина за болестно състояние.

Жена от Канада става първият пациент в света, диагностициран като страдащ от „климатичните промени“.

"Ако не търсим основната причина и само лекуваме симптомите, просто ще продължим да изоставме все повече", казва лекарят.

През юни Канада пострада от гореща вълна, последвана от гъст смог, предизвикан от горски пожари.
Жена от Канада става първият пациент в света, диагностициран като страдащ от „климатичните промени“.

Британска Колумбия е най-западната провинция на Канада. Там отбелязаха рекордни температури през юни. Според експертите, това е довело до смъртта на над 500 души. В следствие на госрските пожари качеството на въздуха е станало 43 пъти по-лошо от нивата, приети за безопасни.

70-годишната пациентката е била дигностицирана през лятото след горещата вълна, която е причина за влошаването на състоянието ѝ.

"Тя има диабет. Има и сърдечна недостатъчност... и всички нейни здравословни проблеми са се влошили", споделя д-р Кайл Мерит.

Диагнозата от д-р Мерит накара други лекари в провинцията да стартират инициатива, наречена "Доктори и медицински сестри за здравето на планетата".

Жена от Канада става първият пациент в света, диагностициран като страдащ от „климатичните промени“.

Участниците в инициативата се застъпват за по-добро здраве чрез опазване на околната среда. „Ние сме дълбоко загрижени за климатичната криза и нейното въздействие върху здравето“, пишат в уебсайта на групата.

Грета Тунберг се оттегли от COP26 с гневни крясъци към пратеника на ООН за климата (видео)

Световните лидери на срещата Cop26 в Глазгоу настояваха за по-строги цели за действия в областта на климата, за да се предотвратят по-екстремни въздействия през следващите години. В резултат обещанията намалиха прогнозираните емисии под 2 градуса за първи път. Експертите по климата обаче предупреждават, че това не е достатъчно.

Източник: Independent

Снимка: Independent

Видео: westernstandardonline

Жена от Канада става първият пациент в света, диагностициран като страдащ от „климатичните промени“

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.