Сигнализирай!

Ето кого ще подкрепят симпатизанти на ДПС в Турция на балотажа за президент (снимка)

Gospodari.com
Gospodari.com
17.11.2021 г.
51
0

Ето кого ще подкрепят някои симпатизанти на ДПС в Турция на балотажа за президент - проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева. Това става ясно от публикация в една от големите фейсбук групи на ДПС - ДПС / HÖH TRAKYA. Именно в тази група открихме много от предизборните плакати и речи на турски език, които ви показахме в няколко материала преди първия тур на изборите.

Хванахме ДПС отново да агитират на турски (видео)

А ето и самата публикация:

Ето кого ще подкрепят симпатизанти на ДПС в Турция на балотажа за президент

Снимката е публикувана преди часове и е придружена с текст: " 21.11.2021 нашият глас е 15 на втори тур!". Автор на публикацията е Ахмед Юлдиз. Той е администратор на групата, както и на повечето групи, свързани с ДПС в България и в чужбина. Той е и човекът, разпространил повечето агитационни материали на турски преди вота на 14 ноември.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=358266036071817&set=gm.4127771640662061
ДПС уж не подкрепят нито един от кандидатите

По-рано днес председателят на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че партията няма официално да застане зад който и да е от кандидатите. По думите му Движението смята, че държавният глава трябва"да е обединител на нацията и на всички български граждани, независимо къде се намират те, да е стожер на Конституцията, законността и върховенството на правото, да е полето на съгласията и по време на кризи и в нормално време, да е лице на държавността и на държавата пред света, да е глас на национално обединяващите каузи".

В същото време по-рано зам.-председателят на партията Йордан Цонев каза публично, че ДПС "ще даде своя скромен принос Радев да не е президент". Но не декларира официална подкрепа за проф. Анастас Герджиков.

Дали позицията на партията съвпада с тази на членовете на най-голямата ѝ онлайн общоност в чужбина и къде реално ще отидат гласовете на избирателите на ДПС, ще разберем още по време на балотажа тази неделя.

Ето кого ще подкрепят симпатизанти на ДПС в Турция на балотажа за президент

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.