Сигнализирай!

Министър Денков: Искаме най-късно във вторник всички ученици да се върнат в клас (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
02.12.2021 г.
10
0

Връщането на всички деца в клас очевидно не може да се случи с двуразовото тестване заради бавното пристигане на тестовете. Това заяви пред bTV просветният министър Николай Денков.

По думите му пристигат между два и три пъти по-малко тестове, като тези бройки стигат само за децата от 1. до 4. клас. „През последните дни имахме няколко разговора с министъра на здравеопазването. Беше казано, че трябва да се промени заповедта, така че да се върнат учениците в клас. В момента се търси най-безопасният вариант“, твърди Денков.

Министър Денков: Искаме най-късно във вторник всички ученици да се върнат в клас

Образователният министър коментира, че е обсъдено най-късно до вторник, 7 декември, всички деца да се върнат в клас. „Искаме с наличните тестове да осигурим връщането на всички ученици. Това означава тестовете, които се правят в момента, или да се разредят – да се правят един път в седмицата, или да отпаднат изцяло, така че да има за тъмночервената зона“, посочи той.

Като според него не е проблем големите ученици да се тестват с обикновени, а не с щадящи. Точният брой на необходимите тестове обаче остава неясен заради съгласието на родителите.

Просветният министър е и на мнение, че не трябва да се намалява учебният материал заради онлайн обучението, а трябва да се осигури допълнително време за децата, които по-трудно се справят.

Той уточни, че се обсъжда следващата учебна година да започне по-рано, по-трудният вариант е да се удължи настоящата учебна година. Образователният министър посочи, че не е получил все още покана да остане на поста в редовен кабинет.

Министър Денков: Искаме най-късно във вторник всички ученици да се върнат в клас

Източник: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.